PYHÄINPÄIVÄ 2017, Kotka-Hamina-Pyhtää

Pyhäinpäivä lauantaina 4.11.2017 aiheuttaa muutoksia alueen paikallisliikenteessä sekä myös kaukoliikenteessä.


Paikallisliikenne:

4.11.2017 lauantai, Pyhäinpäivä

sunnuntailiikenne

5.11.2017 sunnuntai
sunnuntailiikenne


Kaukoliikenne:

4.11.2017 lauantai, Pyhäinpäivä

sunnuntailiikenne, ajetaan S-vuorot mutta ei SS-vuoroja

5.11.2017 sunnuntai
sunnuntailiikenne, ajetaan S ja SS-vuorot


Lisätietoja antaa tarvittaessa lehdistölle Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 0400-659 487Bussiliikenne koulujen syysloman aikana 2017

Koulujen syysloma on kaikissa Etelä-Kymenlaakson kunnissa ma-pe 23.-27.10.2017.

Paikallisliikenne: Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä

Syysloman aikana ajetaan koulujen lomapäivien aikataulujen mukaan. Aikatauluihin merkittyjä koulupäivävuoroja (koulp.) ei syysloman aikana ajeta.

Haminan palvelulinjat P1 ja P2 ajavat koulujen lomapäivien aikataulujen mukaisesti, palvelulinja P3 ei liikennöi koulujen lomapäivinä lainkaan.

Lisätietoja antaa tarvittaessa lehdistölle Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 0400-659 487Uusia aikatauluja on ilmestymässä


Entisen seutuaikataulun sijaan on kullakin Etelä-Kymenlaakson kunnalla tai alueella oma aikataulunsa. Myös palvelulinjat on yhdistetty paikallisliikenteen kanssa aiempien erillisten aikataulujen sijaan. Yhdistämisellä toivotaan helpompaa luettavuutta aikatauluihin ja mahdollisuutta yhdistää eri liikkumismuotoja kätevästi.

Kaukovuoroja ja pikavuoroja ei enää julkaista kuntien aikatauluvihoissa niiden viimeaikaisten suurten ja jatkuvien muutosten takia. Aikataulut ovat jaossa lähipäivinä eri kunnissa.

Kotka:
Kotkan paikallisliikentelulinjojen yhteinen aikataulu on ilmestynyt koulujen alkaessa ja on myös jaossa jokaiseen kotitalouteen keskiviikkona 16.8.2017.

Aikataulut ovat internetsivuilla ja jaossa maksutta linja-autoissa sekä useissa Kotkan opistoissa, kirjastoissa ja muissa kaupungin palvelupisteissä. Sivuilla www.kotka.fi/aikataulut on myös PDF-muotoinen tulostettava versio aikatauluista. Kartat ja reitit löytyvät myös sivustolta.

Kotkan liikenne on kokenut hyvin vähän muutoksia viime vuoteen verrattuna. Uutena asiana aikataulussa on Koivula-yhdistelmät, johon on koottu kaikki Koivulaan menevät vuorot ja yhteydet sekä Karhulasta että Kotkan keskustasta.


Hamina, Virolahti ja Miehikkälä:
Kolmen kunnan yhteinen ja uusi aikataulu on päivitetty internet-sivuille (www.kotka.fi/aikataulut). Aikataulua on saatavana torstai-iltapäivästä 17.8. lähtien Haminan Matkahuollosta sekä alueella ajavista linja-autoista. Jakelussa aikataulu on keskiviikkona 23.8.2017 kaikkiin kotitalouksiin. Niillä alueilla missä mainosjakelua ei ole, tulee aikataulu postin mukana saman viikon aikana.

Kotkan tavoin myös Haminan seudun aikatauluun on yhdistetty tavallinen paikallisliikenne ja alueen palvelulinjat. Uutuutena on lukuisat aikataulun kartat, joiden toivotaan helpottavan reittien ymmärtämistä.

Pyhtää:
Pyhtään uusi painettu aikataulu on ilmestynyt ja sitä on saatavana Pyhtään kunnanvirastosta, kirjastosta sekä linja-autoista. Haitarimallisessa aikataulussa on sekä väli Kotka-Pyhtää-Loviisa että Pyhtään alueen palvelulinjat. Aikataulu on jaossa jokaiseen kotitalouteen keskiviikkona 16.8.2017.


Sivuilla www.kotka.fi/aikataulut on myös PDF-muotoinen tulostettava versio aikatauluista.

Lisätietoja antaa tarvittaessa lehdistölle Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450 tai 0400-659 487Tall Ships Racen ja Kotkan Meripäivien linja-autoliikenne

(välillä ke 12.7. - su 16.7.2017)

Tall Ships Racen ja Kotkan Meripäivien aikana on runsaasti lisävuoroja Kotkan linja-autoliikenteessä. Tapahtumien alkaminen jo keskiviikkona 12.7. on huomioitu lisävuoroilla, mutta suurin lisäliikenne käynnistyy torstaista 13.7. alkaen. Tällöin pääsee esim. Metsolaan ja Länsi-Kotkaan yö 03.00 saakka, Haminaan ja Karhulaan klo 02.05. saakka. Myös Kotkan muihin kaupunginosiin on paljon lisävuoroja.

Tall Ships Racen ja Kotkan Meripäivien erillisiä linja-autoaikatauluja on saatavana paikallisliikenteen linja-autoista ja mm. palvelutoimisto Ruorista, Kotka-Haminan matkailutoimistosta Kauppakadulta, Maretariumista, Merikeskus Vellamosta sekä Santalahden leirintäalueelta ja hotellilta.

Haminassa aikataulut löytyvät kaupungin matkailutoimistosta sekä Haminan Matkahuollosta.

Lisäksi aikataulutiedot löytyvät tapahtumien aikana kaikilta Kotkan ydinkeskustan keskeisiltä pysäkeiltä sekä erillisistä informaatiotauluista, joita on mm. Meripäiväalueella, Sapokassa sekä Vellamon edessä.

Paikallisliikenteen siirryttyä 1.7.2016 Kotkan kaupungin hallintaan, on taksat edulliset myös Meripäivien aikana. Yölisää ei enää veloiteta ja alle 7 vuotiaat lapset kulkevat maksutta linja-autoissa.

Kaikki aikataulut löytyvät myös internetsivuilta www.kotkanaikataulut.fi


A) Länsi-Kotkaan

bussit ajavat normaalien kesäaikataulujen mukaan klo 23.00 asti, jonka jälkeen liikenne to-su välisinä öinä ajetaan Norskankadulta - Kauppatorilta linjalla 13, 30 minuutin välein. Viimeinen lähtö Kotkasta on 03.00. Reitti kulkee Kotkan keskustasta, Metsolan, Lankilan ja Aittakorven kautta Karhuvuoreen ja sieltä edelleen Mussaloon ja tarvittaessa Santalahden leirintäalueelle.

B) Muiden kaupunginosien

bussit ajavat Kotkansaarelle normaalien kesäaikataulujen mukaan. Lisäksi eri linjoilla on ylimääräisiä vuoroja Kotkan keskustaan alkuiltaisin. Keskustasta päin on normaalien vuorojen lisäksi runsaasti ylimääräisiä yövuoroja Kotkan eri kaupunginosiin.

C) Haminan suuntaan

Haminaan (Karhulan kautta) ajetaan meripäivien aikana ylimääräisiä yövuoroja. Viimeiset lähdöt ovat torstai, perjantai ja lauantai öinä klo 2.05.

D) Santalahti

Santalahden ja Kotkan keskustan välinen liikenne kulkee viimevuotiseen tapaan. Monisteet sekä opasteet Santalahden liikenteestä ovat myös englannin kielellä. Tarkat tiedot Santalahden liikenteestä löytyvät linja-autoista, netistä, keskustan pysäkeiltä sekä Santalahden leirintäalueelta ja hotellista.


Meripäivien bussiliikenteen ajoreitti noudattaa normaaleja bussireittejä. Keskiviikon 12.7.2017 avajaisparaatin aikana ajetaan keskustassa "tilanteen mukaan". Matkustajia kehotetaan varautumaan ruuhkiin ja varsinkin avajaisiin kannattaa matkustaa hyvissä ajoin. Muutoinkin Kotkan kaupunki toivoo käyttämään mahdollisimman paljon julkista liikennettä.

Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450 tai 0400-659 487Juhannusliikenne Kotka, Hamina ja Pyhtää 2017

Juhannus aiheuttaa paljon muutoksia paikallisliikenteessä sekä myös kaukoliikenteessä, joka pyydetään tarkistamaan Matkahuollon nettisivuilta erikseen.


Kotkan paikallisliikenne:

Torstai 22.6.2017
Normaali torstailiikenne

Perjantai 23.6.2017
Lauantaivuorot klo 13.00 saakka, jonka jälkeen ajetaan Kotkassa vain linjan 25 lauantaivuorot.

Lauantai 24.6.2017
Vain linjan 25 sunnuntaivuorot.

Sunnuntai 25.6.2017
Normaalit sunnuntaivuorot klo 5.00 alkaen.
(kaukoliikenteessä S ja SS-vuorot)


Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450 tai 0400-659 487Lehdistötiedote joukkoliikenteen muutoksista kesäkuu 2017

Kotkan, Haminan ja Pyhtään paikallisliikenne

Seniorin Waltti-arvokortilla vain 1 euro/matka

Waltti-järjestelmän päivityksessä tapahtuneiden ongelmien johdosta toukokuussa oli seniorin arvokortin arkisin klo 9-14 hiljaisen ajan taksa veloitettu linja-autojen rahastuslaitteissa normaalin taksan mukaan.

Hyvityksenä virheestä pääsee hiljaiseen aikaan matkustamaan Kotkan, Haminan ja Pyhtään Waltti-liikenteessä hintaan 1,00? / matka. Etu on voimassa kesäkuun 30 päivään saakka.

Tämä etu koskee siis vain seniorin Waltti-arvokorttia ja hiljaisen ajan taksaa.
Muut taksat ovat normaalin voimassa olevan hinnaston mukaisia. Kortti on leimattava normaalisti rahastuslaitteessa.

Etelä-Kymenlaakson henkilökuljetusyksikkö pahoittelee aiheutunutta vahinkoa.


Koulukadun (keskuskoulun) pysäkki
Kotkansaarella, Koulukadulla oleva ns. keskuskoulun pysäkki on toistaiseksi pois käytöstä koulun remontin takia. Korvaavia tilapäispysäkkejä ei ole järjestetty, vaan matkustajien on käytettävä olemassa olevia pysäkkejä joko ennen ko. pysäkkiä tai sen jälkeen.


Waltti-kortinlukija mobiilisovellus
Waltti-asiakkaat voivat nyt halutessaan ottaa käyttöönsä Waltti-kortinlukija -mobiilisovelluksen, jolla voi kätevästi ja nopeasti tarkastaa Waltti-matkakortin tai kertakortin voimassaolotiedot.

Waltti-kortinlukija -sovellus on ilmainen ja sen voi ladata käyttöönsä Google Playssa. Sovellus toimii NFC toiminnan omaavissa ja Android-käyttöjärjestelmää käyttävissä puhelimissa ja tableteissa.

Waltti-kortinlukija näyttää voimassaolevat kaudet, jäljellä olevan arvon, viimeisen arvolipun sekä edelliset matkat matkakortilta, kun NFC-puhelimella koskettaa korttia. Sovelluksella voi myös lähettää itselleen sähköpostiin kuittitiedot viimeisimmästä arvolipusta. Sovellus lukee vain Waltti matka- ja kertakortteja.


Uusi jättöpysäkki Norskankadulle
Uuden poliisitalon pääsisäänkäynnin kohdalle Kotkan keskustassa on Norskankadun alkuun lisätty uusi jättöpysäkki, jolla pääsee jäämään pois Norskankadulle liikennöivistä paikallisliikenteen linja-autoista.

Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450 tai 0400-659 487Kesäkuun alku tuo muutoksia linja-autoliikenteeseen


1. Kotkasta lähtevässä pikavuoroliikenteessä on lisää muutoksia, jotka astuvat voimaan 5.6. 2017 alkaen. Kotka-Tampere yhteyksissä on pieniä muutoksia, mutta Kotka-Kouvola väliltä poistuu suurin osa linja-autovuoroista. Aiemmin 1.5. loppuivat Kotka-Mikkeli sekä Kotka-Jyväskylä-vuorot. Myös Kotka-Helsinki väliltä poistui joitakin vuoroja.

Uudet vuorot ovat nähtävissä osoitteesta: www.kotka.fi/aikataulut. Vuorot ja lippujen hinnat voi tarkistaa myös Matkahuollon sivuilta www.matkahuolto.fi.


2. Kotka-Santalahti

Edellisten kesäkausien tapaan aloittaa maanantaina 5.6. Kotka-Santalahti vuoro. Auto ajaa tunnuksilla P002 ja lähtöjä on 3 kpl arkisin. Kotkasta 10.15, 11.50 ja 15.40. Santalahdesta lähdetään Kotkaan 10.35, 12.10 ja 16.40. Kotkassa auto lähtee Norskankadulta ja 11.50 ja 15.40 lähdöt käyvät myös Vellamon kautta. Santalahdessa lähdöt ovat bussien kääntöpaikalta, jossa on myös opaste lähtöajoista ja ajoreitistä.

Maksu noudattaa normaalia Kotkan Waltti-taksaa, aikuiset 3,50 ja lapset 7-16 vuotta 2,20. Alle 7-vuotiaat lapset pääsevät autossa maksutta.

Santalahden vuoroa varten on myös painettu pieni aikataulu, josta löytyvät aikataulun lisäksi kartta, ajoreitti ja Maretariumin ja Merikeskus Vellamon aukioloajat. Aikataulua saa linja-auton lisäksi Santalahden hotellista, Santalahden leirintäalueelta, palvelukeskus Ruorista, Merikeskus Vellamosta sekä Maretariumista.

Koska yhteyden käyttäjät ovat pääsääntöisesti turisteja, on esite suomen kielen lisäksi myös englannin- ja venäjänkielinen. Aikataulu on ladattavissa nettisivuilta:
Kotka - Santalahti Camping


3. Huruksela

Kaukovuorojen väheneminen välillä Kotka-Kouvola vaikuttaa myös Kotka-Huruksela yhteyksiin. Kesän 2017 yhteyttä ajaa Jyrkilän palvelulinja P012. Vuorot ovat nähtävissä osoitteesta: www.kotka.fi/aikataulut

Aikatauluja on saatava palvelulinjan auton lisäksi Susikosken kioskilta, joka toimii auton kääntöpaikkana.


Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450 tai 0400-659 487Helatorstain liikenne Kotkan, Haminan ja Pyhtään alueella


Paikallisliikenne:

24.5.2017 keskiviikko
arkiliikenne

25.5.2017 helatorstai
sunnuntailiikenne

26.5.2017 perjantai
arkiliikenne


Kaukoliikenne:

24.5.2017 keskiviikko
arkiliikenne

25.5.2017 helatorstai
sunnuntailiikenne, ei SS-vuoroja

26.5.2017 perjantai
arkiliikenne


Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450 tai 0400-659 487PÄÄSIÄISLIIKENNE 2017


KOTKAN, HAMINAN JA PYHTÄÄN PAIKALLISLIIKENNE SEKÄ KAUKOLIIKENNE

Kiirastorstai 13.4.2017
torstailiikenne, ajetaan kuitenkin Haminasta 15.35 lähtevä Hamina-Husula-Paijärvi-Pyhältö

Perjantai 14.4.2017, Pitkäperjantai*
Sunnuntailiikenne (kaukoliikenteessä ei SS-vuoroja)

Lauantai 15.4.2017*
Lauantailiikenne

Sunnuntai 16.4.2017, 1. Pääsiäispäivä
Sunnuntailiikenne (kaukoliikenteessä ei SS-vuoroja)

Maanantai 17.4.2017, 2. Pääsiäispäivä
Sunnuntailiikenne (kaukoliikenteessä ajetaan SS-vuorot)


*perjantai-lauantai ja lauantai-sunnuntai välisinä öinä:

Kotkassa linjan 13 LS-vuorot klo 00, 01, 02 ja 03

linjan 1 (Kotka-Hamina) lähdöt Kotkan Norskankadulta klo 00.05 ja, 01.05
Haminan linja-autoasemalta klo 23.05 ja 00.05

Pääsiäisen pikavuoroliikenteessä on kaikkien bussiyhtiöiden osalta poikkeuksia. Matkustajia kehotetaan tarkistamaan vuorot erikseen Matkahuollosta.

Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450 tai 0400-659 487BUSSILIIKENNE KOULUJEN TALVILOMAN AIKANA 2017


Koulujen talviloma Etelä-Kymenlaaksossa 27.2.-3.3.2017 aiheuttaa muutoksia paikallisliikenteessä.

Paikallisliikenne Kotkassa:

Loman aikana ajetaan koulujen lomapäivien aikataulujen mukaan. Myöskään aikatauluihin merkittyjä koulupäivävuoroja (koulp.) ei viikolla ajeta.


Paikallisliikenne Pyhtäällä, Haminassa, Miehikkälässä ja Virolahdella:

Talviloman aikana aikatauluihin merkittyjä koulupäivävuoroja (koulp.) ei viikolla ajeta.

Haminan palvelulinjat P001 ja P002 ajavat koulujen lomapäivien aikataulujen mukaan. Asiointilinja P003 ei liikennöi talvilomaviikolla lainkaan.


Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450 tai 0400-659 487LOPPIAISEN LIIKENNE 2017, KOTKA, PYHTÄÄ JA HAMINA


5.1.2017 torstai
Torstailiikenne

6.1.2017 perjantai, LOPPIAINEN
Sunnuntailiikenne

(kaukoliikenteessä ei SS-vuoroja)

Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450 tai 0400-659 487MUUTOKSIA LINJA-AUTOLIIKENTEESEEN 1.1.2017 ALKAEN

Vuoden vaihtuminen aiheuttaa pieniä muutoksia Kotkan ja Haminan paikallisliikenteessä sekä myös kaukoliikenteessä.

1. Pikavuoroliikenteessä on muutoksia
, jotka astuvat voimaan 1.1. 2017 alkaen. Mm. Hamina-Kotka-Helsinki, Kotka-Kouvola-Lahti-Tampere, Kotka-Mikkeli sekä Hamina-Inkeroinen-Myllykoski-Kouvola -vuoroissa on muuttuneita asioita ja uudet vuorot ovat nähtävissä osoitteesta: www.kotka.fi/aikataulut. Vuorot ja lippujen hinnat voi tarkistaa myös Matkahuollon sivuilta www.matkahuolto.fi.

2. Linjalle 34B Laajakoski-Karhula tulee koulupäiville lisävuoro: Karhula 12.15, Laajakoski 12.35, Karhula 13.55. Pohjolan Liikenteen ajaman vuoron on tarkoitus helpottaa keskipäivän ruuhkaa.
Myös koulujen lomapäivinä on uusi Jyrkilä Oy:n ajama vuoro, joka lähtee Laajakoskelta 12.30 ja on Karhulassa 12.50. Muutos astuu voimaan heti 1.1.2017.

Useisiin koulupäivävuoroihin tulee myös lisäauto, jolloin varsinaisen lähdön ajaa Jyrkilä Oy ja lisäautona toimii Pohjolan Liikenteen vuoro. Maksut ja aikataulut eivät tältä osin muutu lainkaan, kyse on vain tarjonnan lisäämisestä ruuhka-aikoina.

Uusittua aikataulua on saatavana monisteina linja-autoista sekä Karhulan Matkahuollosta että palvelukeskus Ruorista. Aikataulu on myös internet-sivuilla nähtävänä.

3. Linja 1 (Kotka-Hamina) lähtöpaikka Karhulassa siirtyy hieman!
1.1.2017 alkaen Haminaan mentäessä linja 1:n auto pysähtyy ns. "Vessun" edustalla olevalla pysäkillä Karhulan keskustassa. Auto ei poikkea enää Karhulan linja-autoaseman kautta. Linjaa liikennöivät Pohjolan liikenne ja Liikenne Vuorela.

Haminasta Kotkaan mentäessä vuoro ajaa vanhaa reittiä Karhulan linja-autoaseman kautta.

Myös Norskankadulla on pieni muutos laiturijärjestelyissä. Laiturit 1 ja 5 vaihtavat keskenään paikkaa. Linja 1 lähtee sunnuntaista lähtien laiturista 5 ja palvelulinjat ja linjat 6 ja 8 lähtevät laiturista 1. Linja-autojen lähtöaikoihin eivät järjestelyt vaikuta lainkaan.


Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450 tai 0400-659 487UUDENVUODEN LIIKENNE KOTKASSA JA HAMINASSA

Vuoden vaihtuminen aiheuttaa muutoksia Kotkan ja Haminan paikallisliikenteessä sekä myös kaukoliikenteessä.

KOTKAN PAIKALLISLIIKENNE:

Lauantai 31.12.2016, UUDENVUODEN AATTO
Lauantailiikenne

Lisäksi ajetaan linjalla 13 lauantain ja sunnuntain välisenä yönä lähdöt Kotkan keskustasta
23.00
00.00
01.00
02.00
03.00

Linjalla 1 ajetaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Kotkan Norskankadulta
00.05 Kotka-Hamina (linja 1)
01.05 Kotka-Hamina (linja 1)

Linjalla 1 ajetaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Haminan linja-autoasemalta
23.05 Hamina-Kotka (linja 1)
00.05 Hamina-Kotka (linja 1)


Sunnuntai 1.1.2017 UUDENVUODEN PÄIVÄ
Sunnuntailiikenne


KAUKOLIIKENNE

Lauantai 31.12.2016, UUDENVUODEN AATTO
Lauantailiikenne

Sunnuntai 1.1.2017 UUDENVUODEN PÄIVÄ
Sunnuntailiikenne, ajetaan myös SS-vuorot

Huom. pikavuoroliikenteessä on runsaasti muutoksia Hamina-Kotka-Helsinki välillä 1.1. 2017 alkaen. Tarkista uudet vuorot osoitteesta: www.kotka.fi/aikataulut


Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450 tai 0400-659 487JOULULIIKENNE 2016 KOTKASSA, HAMINASSA ja PYHTÄÄLLÄ

Koulujen joululoma on Kotkassa, Haminassa, Pyhtäällä, Virolahdella ja Miehikkälässä
23.12.2016 - 8.1.2017.

Joululoman aikana ajetaan koulujen lomapäivien aikataulujen mukaan. Aikatauluihin merkittyjä koulupäivävuoroja (koulp.) ei ajeta. Loma-aikojen bussiliikenne: www.kotka.fi/aikataulut


PAIKALLISLIIKENNE:

Jouluna ajetaan Kotkassa myös lukuisia hautausmaille suuntautuvia linjoja
, jotka ovat erikseen nähtävänä Kotkan paikallisliikenteen nettisivuilla: www.kotka.fi/aikataulut.

Hautausmaa-vuorojen aikatauluja on saatavana myös Karhulan Matkahuollon toimipisteestä ja asiakaspalvelupiste Ruorista Kotkassa.

Lauantai 24.12.2016, JOULUAATTO
Lauantailiikenne kello 13.00 saakka. Kotkan hautausmaavuorot erillisen aikataulun mukaisesti.

Sunnuntai 25.12.2016, JOULUPÄIVÄ
Joulupäivänä ei liikennettä

Maanantai 26.12.2016, TAPANINPÄIVÄ
Sunnuntailiikenne klo 05.00 alkaen


KAUKOLIIKENNE:

Lauantai 24.12.2016, JOULUAATTO

Lauantailiikenne klo 13.00 saakka normaalisti ja lisäksi seuraavat poikkeukset:

Ajetaan:
klo 13.15 Helsinki-Kotka, Savonlinja
klo 14.45 Helsinki-Hamina, Savonlinja
klo 15.15 Helsinki-Kotka, Pohjolan Liikenne
klo 15.45 Helsinki-Kotka, Savonlinja

Sunnuntai 25.12.2016, JOULUPÄIVÄ
Joulupäivänä ei liikennettä

Maanantai 26.12.2016, TAPANINPÄIVÄ
Sunnuntailiikenne, myös SS-vuorot


Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450 tai 0400-659 487BUSSILIIKENNE ITSENÄISYYSPÄIVÄNÄ 2016

Itsenäisyyspäivä 6.12.2016 aiheuttaa seuraavia muutoksia linja-autoliikenteeseen:

PAIKALLISLIIKENNE KOTKA - HAMINA - PYHTÄÄ:

Maanantai 5.12.2016
arkiliikenne

Tiistai 6.12.2016, Itsenäisyyspäivä
sunnuntailiikenne, (kaukoliikenteessä ei SS-vuoroja)


Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450 tai 0400-659 487BUSSILIIKENNE KOULUJEN SYYSLOMAN AIKANA 2016


Koulujen syysloman bussiliikenne on vuonna 2016 Etelä-Kymenlaaksossa poikkeuksellisen monimutkainen kuntien loma-aikojen eroavaisuuden takia.

Kotka ja Pyhtää:
Koulujen syysloma on to-pe 27.-28.10.2016. Loman aikana ajetaan koulujen lomapäivien aikataulujen mukaan. Aikatauluihin merkittyjä koulupäivävuoroja (koulp.) ei syysloman aikana ajeta.

Hamina:
Koulujen syysloma on pe-ma 28.-31.10.2016. Aikatauluihin merkittyjä koulupäivävuoroja (koulp.) ei syysloman aikana ajeta.

Myös Haminan palvelulinjojen koulupäivävuorot jäävät pois liikenteestä syysloman ajaksi ja linjat P1 ja P2 ajetaan koulujen lomapäivien mukaisesti. Linjaa P3 ei ajeta lainkaan.

Miehikkälä ja Virolahti:
Koulujen syysloma on ma-pe 24.-28.10.2016. Aikatauluihin merkittyjä koulupäivävuoroja (koulp.) ei syysloman aikana ajeta.


Kotkan Meripäivien linja-autoliikenne (välillä to 28.7. - su 31.7.)

Kotkan Meripien aikana on runsaasti lisävuoroja linja-autoliikenteessä. Torstai-illasta lähtien pääsee Metsolaan ja Länsi-Kotkaan yö 03.00 saakka. Haminaan ja Karhulaan klo 02.05. saakka ja Pyhtäälle viimeiset lähdöt ovat klo 01.30.

Myös Kotkan muihin kaupunginosiin on paljon lisävuoroja. Erilliset Meripäivien linja-autoaikataulut ovat savana Karhulan ja Haminan Matkahuolloista sekä paikallisliikenteen linja-autoista. Meripäivien aikana aikatauluja on saatavana myös eri tapahtumapaikoilta ja palvelutoimisto Ruorista, Kotkan matkailutoimistosta (Pasaati), Maretariumista, Merikeskus Vellamosta sekä Santalahden leirintäalueelta.

Lisäksi aikataulutiedot löytyvät Meripäivien aikana kaikilta Kotkan ydinkeskustan keskeisiltä pysäkeiltä sekä erillisistä informaatiotauluista, joita on mm. Meripäiväalueella, Sapokassa ja lasten Meripäivien portilla sekä Vellamon edessä.

Kaikki aikataulut löytyvät myös internetsivuilta: www.kotka.fi/aikataulut


A) Länsi-Kotkaan

bussit ajavat normaalien kesäaikataulujen mukaan klo 23.00 asti, jonka jälkeen liikenne to-su välisinä öinä ajetaan Norskankadulta - Kauppatorilta linjalla 13, 30 minuutin välein. Viimeinen lähtö Kotkasta on 03.00. Reitti kulkee Kotkan keskustasta, Metsolan, Lankilan ja Aittakorven kautta Karhuvuoreen ja sieltä edelleen Mussaloon ja tarvittaessa Santalahden leirintäalueelle.


B) Muiden kaupunginosien

bussit ajavat Kotkansaarelle normaalien kesäaikataulujen mukaan. Lisäksi mm. linjoilla 2, 6 ja 9 on ylimääräisiä vuoroja Kotkan keskustaan alkuiltaisin. Keskustasta päin on normaalien vuorojen lisäksi runsaasti ylimääräisiä yövuoroja Kotkan eri kaupunginosiin.


C) Pyhtään ja Haminan suuntaan

ajetaan meripäivien aikana ylimääräisiä yövuoroja. Pyhtäälle viimeiset lähdöt ovat perjantai ja lauantai öinä klo 01.30 yöllä ja Haminaan (Karhulan kautta) torstai, perjantai ja lauantai öinä klo 2.05. Pyhtään yhteyksistä kertovat esitteet ja julisteet toimitetaan myös Pyhtään kunnalle ja niitä on saatavana mm. Pyhtään kirjastosta ja kunnanvirastolta.


D) Santalahti

Santalahden ja Kotkan keskustan välinen liikenne kulkee viimevuotiseen tapaan. Monisteet sekä opasteet Santalahden liikenteestä ovat myös englannin ja venäjän kielellä. Tarkat tiedot Santalahden liikenteestä löytyvät linja-autoista, netistä, keskustan pysäkeiltä sekä Santalahden leirintäalueelta ja hotellista.

- Torstaina ja perjantaina 28.-29.7. on lähtöjä Santalahdesta klo 9.40 alkaen klo 20.20. saakka

- Lauantaina 30.7. on lähtöjä Santalahdesta klo 9.20 alkaen klo 21.20. saakka

Suoria paluulähtöjä Santalahteen on runsaasti Kauppatorilta klo 22.00 asti, jonka jälkeen Santalahteen pääsee myös öisin linjalla 13 klo 23.00 - 03.00 puolen tunnin välein.

Sunnuntaina ei ole ylimääräistä liikennettä Santalahdesta/Santalahteen..Meripäivien bussiliikenteen ajoreitti noudattaa normaaleja bussireittejä. Torstain 28.7.2016 avajaisparaatin aikana ajetaan keskustassa "tilanteen mukaan". Matkustajia kehotetaan varautumaan ruuhkiin ja varsinkin avajaisiin kannattaa matkustaa hyvissä ajoin. Muutoinkin Kotkan kaupunki toivoo käyttämään mahdollisimman paljon julkista liikennettä.

Pyhtäälle ja Haminaan suuntautuva liikenne sekä kaukoliikenne lähtee entiseen tapaan Kotkan linja-autoasemalta. Kotkan paikallisliikenteen lähdöt tapahtuvat Kauppatorilta.

Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450 tai 0400-659 487POHJOLAN LIIKENTEEN JUHANNUS KOTKASSA 2016


Juhannus aiheuttaa paljon muutoksia Kotkan paikallisliikenteessä sekä myös kaukoliikenteessä.

Kotkan paikallisliikenne:

Torstai 23.6.2016
Perjantailiikenne, myös erilliset P-vuorot
lisäksi linja 1 Kotka-Hamina (to-pe välisenä yönä) 00.10 ja 01.10

Perjantai 24.6.2016
Lauantaivuorot klo 13.00 saakka, jonka jälkeen ajetaan vain linjan 25 lauantaivuorot

Lauantai 25.6.2016
Vain linjan 25 sunnuntaivuorot.

Sunnuntai 26.6.2016
Normaalit sunnuntaivuorot klo 5.00 alkaen.


Kaukoliikenne:

Torstai 23.6.2016
Perjantailiikenne

Perjantai 24.6.2016
Lauantaivuorot klo 13.00 saakka, jonka jälkeen ajetaan vain pikavuoro:
15.15 Helsinki - Porvoo - Loviisa - Karhula - Kotka (ei yhteyttä Haminaan)

Lauantai 25.6.2016
Ei liikennettä.

Sunnuntai 26.6.2016
Sunnuntailiikenne, S- ja SS-vuorot.


Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450 tai 0400-659 487POHJOLAN LIIKENTEEN HELATORSTAI 2016


KOTKAN PAIKALLISLIIKENNE:

4.5.2016 keskiviikko
perjantailiikenne

5.5.2016 helatorstai
sunnuntailiikenne

6.5.2016 perjantai
perjantailiikenne


KAUKOLIIKENNE

4.5.2016 keskiviikko
arkiliikenne

5.5.2016 helatorstai
sunnuntailiikenne, ei SS-vuoroja

6.5.2016 perjantai
arkiliikenne


Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450 tai 0400-659 487POHJOLAN LIIKENTEEN VAPPU 2016

Koska Vappu osuu viikonloppuun, se ei muuta totuttua viikonlopun linja-autoliikennettä.

VAPPUAATTO, lauantai 30.4.2016
Normaali lauantailiikenne

Linjalla 13 yövuorot, lähdöt Norskankadulta
klo 00.00
klo 01.00
klo 02.00
klo 03.00


Linjalla 1 yövuorot, lähdöt linja-autoasemilta
Hamina-Kotka klo 00.10
Kotka-Hamina klo 00.10 ja 01.10


VAPPUPÄIVÄ, sunnuntai 1.5.2016
Sunnuntailiikenne


Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450 tai 0400-659 487KESÄKORTIN 2016 MYYNTI ALKAA KOTKASSA

Järjestyksessään jo 24. kesäajan kausikortin myyntikausi alkaa Kotkassa perjantaina 15.4. ja jatkuu 4 viikon ajan 13.5.2016 saakka.

Kesäkortti maksaa 92 euroa ja sitä voi käyttää rajattomasti 120 päivän (4 kk) ajan ostohetkestä lähtien. Kesäajan kortin lataus on suoritettava Karhulan Matkahuollossa ja sen voi ladata jo olemassa olevaan kausikorttiin. Kaikista uusista korteista on ensimmäisellä kerralla maksettava 6,50 euron korttimaksu.

Pohjolan Liikenteen linja-autojen lisäksi kortti käy kaikissa seutuliikenteen ja palvelulinjojen autoissa Kotkan kaupungin alueella. Viimeinen myyntipäivä on perjantaina 13.5.2016.


Kesäajan kausikortti ilmestyi Kotkan paikallisliikenteeseen jo vuonna 1993 ja vielä nykyäänkin 23 euron hintainen kuukausikustannus kortista on lajissaan yksi Suomen edullisimmista.

Vuonna 1993 kortin juuri ilmestyttyä oli ensimmäisen kevään myyntiluku vaatimattomat 201 kpl. Kortin suosio kasvoi tasaisesti 1990-luvulla ja huippu saavutettiin vuosituhannen vaihteessa. Pienen notkahduksen jälkeen kesäkortin myynti kääntyi viime vuosina selvään kasvuun ja viime vuonna korttia myytiin 2193 kpl.


Kesäkortti käytössä ensimmäistä kertaa myös Pyhtäällä

Pyhtääläisille linja-automatkustajille alkoi uusi ja merkittävä etu kesästä 2015 alkaen, jolloin Siltakylä/Huutjärvi -alue liitettiin Kotkan paikallisliikenteen lippujärjestelmään. Tämän alueen asukkailla on mahdollisuus ostaa 30 päivän matkakortteja ja kesäajan matkakortteja samaan hintaan kuin kotkalaiset.

Kotka-Pyhtää välin lisäksi saavat matkustaa Pyhtään alueella ja/tai Kotkan sisäisillä matkoilla, ei siis vain Pyhtäältä Kotkaan ja takaisin.


Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450 tai 0400-659 487PÄÄSIÄISLIIKENNE 2016

KOTKAN PAIKALLISLIIKENNE SEKÄ KAUKOLIIKENNE
(Pohjolan Liikenne Oy)


Kiirastorstai 24.3.2016*
Perjantailiikenne

Perjantai 25.3.2016, Pitkäperjantai*
Sunnuntailiikenne (kaukoliikenteessä ei SS-vuoroja)

Lauantai 26.3.2016*
Lauantailiikenne

Sunnuntai 27.3.2016, 1. Pääsiäispäivä
Sunnuntailiikenne (kaukoliikenteessä ei SS-vuoroja)

Maanantai 28.3.2016, 2. Pääsiäispäivä
Sunnuntailiikenne (kaukoliikenteessä ajetaan SS-vuorot)

Tiistai 29.3.2016
Arkitiistailiikenne

*Lisäksi ajetaan linjan 13 LS-vuorot klo 00, 01, 02 ja 03 torstai-perjantai, perjantai-lauantai ja lauantai-sunnuntai välisinä öinä!

Pääsiäisen pikavuoroliikenteessä on kaikkien bussiyhtiöiden osalta poikkeuksia. Matkustajia kehotetaan tarkistamaan vuorot erikseen Matkahuollosta.


Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450 tai 0400-659 487BUSSILIIKENNE KOULUJEN TALVILOMAN AIKANA 2016


Koulujen talviloma Etelä-Kymenlaaksossa 29.2.-4.3.2016 aiheuttaa muutoksia paikallisliikenteessä.

Paikallisliikenne Kotkassa:
Loman aikana ajetaan koulujen lomapäivien aikataulujen mukaan. Myöskään aikatauluihin merkittyjä koulupäivävuoroja (koulp.) ei viikolla ajeta.

Paikallisliikenne Pyhtäällä, Haminassa, Miehikkälässä ja Virolahdella:
Talviloman aikana aikatauluihin merkittyjä koulupäivävuoroja (koulp.) ei viikolla ajeta.

Myös Haminan palvelulinjojen P001 ja P002 koulupäivävuorot jäävät pois liikenteestä talviloman ajaksi.

Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450 tai 0400-659 487POHJOLAN LIIKENNE KOTKASSA JA HAMINASSA
UUDENVUODEN 2015-2016 AIKANA


Vuoden vaihtuminen aiheuttaa muutoksia Kotkan paikallisliikenteessä sekä myös kaukoliikenteessä.

KOTKAN PAIKALLISLIIKENNE:

Torstai 31.12.2015, UUDENVUODEN AATTO

Arkiliikenne

Lisäksi ajetaan linjalla 13 torstain ja perjantain välisenä yönä lähdöt Kotkan keskustasta:
23.00
00.00
01.00
02.00
03.00

Linjalla 1 ajetaan torstain ja perjantain välisenä yönä Kotkan linja-autoasemalta
00.10 Kotka-Hamina (linja 1)
01.10 Kotka-Hamina (linja 1)

Linjalla 1 ajetaan torstain ja perjantain välisenä yönä Haminan linja-autoasemalta
23.10 Hamina-Kotka (linja 1)
00.10 Hamina-Kotka (linja 1)


Perjantai 1.1.2016 UUDENVUODEN PÄIVÄ
SunnuntailiikenneKAUKOLIIKENNE

Torstai 31.12.2015, UUDENVUODEN AATTO

Arkiliikenne

Perjantai 1.1.2016 UUDENVUODEN PÄIVÄ
Sunnuntailiikenne, ei SS-vuoroja

Huom. pikavuoroliikenteessä on runsaasti muutoksia Hamina-Kotka-Helsinki välillä 1.1. 2016 alkaen. Tarkista uudet vuorot osoitteesta: www.kotka.fi/aikataulut


Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450 tai 0400-659 487Linja-autoliikenteeseen muutoksia vuodenvaihteessa 2016

Kotkan paikallisliikenteen linja-autot lähtevät Norskankadun päätepysäkiltä 1.1.2016 lähtien

Norskankadulla oleva laiturialue/päätepysäkki on valmistunut ja Kotkan paikallisliikenteen linja-autot lähtevät tammikuun alusta lähtien seuraavalla tavalla eri laitureilta:

1.
2. linjat 11, 12, 13, 14, 15
3. linjat 25, 27
4. linjat 2, 7, 9
5. linjat 4, 6, 8 + palvelulinjat (P001, P002, P011, P012)


Laitureiden opastusta parannetaan talven 2016 aikana ja vuodenvaihteesta lähtien nettisivuilta löytyy myös tarkka kartta päätepysäkin alueelta.

Käytännössä asia ei juuri lainkaan vaikuta liikenteeseen, sillä aikatauluissa on jo vuoden ajan esiintynyt sana Norskankatu (Ruukinkadun sijasta). Autoon pääseminen Norskankadulta on mahdollista tammikuun 1 päivästä lähtien. Autot ajavat Norskankadulta Kauppatorille n. 1 minuutissa.

Toistaiseksi sekä kaukoliikenteen, Pyhtään suunnan että Kotka-Haminan linja 1 ajavat entiseen tapaan Kotkan linja-autoasemalta.


Kotka - Pyhtää välin liikenne muuttuu tammikuun alussa

Tammikuun 1 päivänä 2016 muuttuu Kotkan ja Pyhtään väliset linja-autoyhteydet melko paljon. Koulupäivävuorot jatkavat entiseen tapaan, mutta erityisesti ilta- ja viikonloppuliikenteessä on merkittäviä supistuksia. Huomattava osa tästä johtuu Kotka-Helsinki välin vakiovuorojen loppumisesta.

Pikavuoroilla pääsee Kotkaan tai Kotkasta Pyhtäälle ilman pikavuoromaksua. Siltakylän ja Pyhtään kirkonkylän kohdalla uudet pysäkit ovat moottoritieramppien kohdalla.

Uutta Pyhtään aikataulua on saatavana viimeistään 8 päivänä tammikuuta sekä linja-autoista että Pyhtään kirjastosta ja kunnanvirastolta. Aikatauluja on myös Karhulan Matkahuollossa ja kuntien yhteisellä aikataulusivustolla: www.kotka.fi/aikataulut


Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450 tai 0400-659 487POHJOLAN LIIKENTEEN JOULU 2015 KOTKASSA , HAMINASSA ja PYHTÄÄLLÄ

Koulujen joululoma on Kotkassa, Haminassa, Pyhtäällä, Virolahdella ja Miehikkälässä 19.12.2015 - 6.1.2016

Joululoman aikana ajetaan koulujen lomapäivien aikataulujen mukaan. Aikatauluihin merkittyjä koulupäivävuoroja (koulp.) ei ajeta. Loma-aikojen bussiliikenne: www.kotka.fi/aikataulut

KOTKAN PAIKALLISLIIKENNE:
Jouluna ajetaan Kotkassa myös lukuisia hautausmaille suuntautuvia linjoja, jotka ovat erikseen nähtävänä Kotkan paikallisliikenteen nettisivuilla: www.kotka.fi/aikataulut.

Hautausmaa-vuorojen aikatauluja on saatavana myös Karhulan Matkahuollon toimipisteestä.

Keskiviikko 23.12.2015
Arkiliikenne

Torstai 24.12.2015, JOULUAATTO
Lauantailiikenne kello 13.00 saakka. Hautausmaavuorot erillisen aikataulun mukaisesti.

Perjantai 25.12.2015, JOULUPÄIVÄ
Joulupäivänä ei liikennettä

Lauantai 26.12.2015, TAPANINPÄIVÄ*
Sunnuntailiikenne klo 05.00 alkaen, *Lisäksi linjan 13 LS-vuorot klo 00, 01, 02 ja 03 la-su välisenä yönä!

Sunnuntai 27.12.2015
Sunnuntailiikenne


KAUKOLIIKENNE:

Keskiviikko 23.12.2015

Arkiliikenne

Torstai 24.12.2015, JOULUAATTO
Lauantailiikenne klo 13.00 saakka normaalisti ja lisäksi seuraavat poikkeukset :

Ei ajeta 08.40 pikavuoroa Kotka-Karhula-Loviisa-Helsinki
Ei ajeta 12.45 pikavuoroa Kotka-Karhula-Loviisa-Helsinki

Ajetaan 14.00 pikavuoro Helsinki-Loviisa-Karhula-Kotka
Ajetaan 17.15 pikavuoro Helsinki-Loviisa-Karhula-Kotka (ei yhteyttä Haminaan)

Perjantai 25.12.2015, JOULUPÄIVÄ
Joulupäivänä ei liikennettä

Lauantai 26.12.2015, TAPANINPÄIVÄ
Sunnuntailiikenne, ei SS-vuoroja.

Sunnuntai 27.12.2015
Sunnuntailiikenne, ajetaan S- ja SS-vuorot

Joulunajan pikavuoroliikenteessä on kaikkien Kotkasta liikennöivien bussiyhtiöiden osalta poikkeuksia. Matkustajia kehotetaan tarkistamaan joulun vuorot erikseen Matkahuollosta.


Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450 tai 0400-659 487Sutelantien silta avataan normaaliin liikenteeseen 17.12.

Sutelantien silta (Langinkosken haaran silta) avataan normaaliin liikenteeseen torstai-aamuna 17.12.2015. Silta oli suljettu moottoritien rakennustöiden takia keväästä saakka. Myös joukkoliikenne palaa entisille reiteilleen välittömästi.

Sutelantietä ja siltaa käyttävät Pyhtään suunnan vakiovuorot ja linjat 2, 19, 20 ja 25 sekä palvelulinjalta P013.

Linja 2 ajaa Korelan osuuden entiseen tapaan ja Matkamiehentien päässä olevat kaksi pysäkkiä tulevat taas käyttöön.

Alueen kartta on vain suuntaa antava. Risteysten muodot ja pysäkkien sijainnit tarkennetaan lähipäivinä.

POHJOLAN LIIKENTEEN PYHÄINPÄIVÄ 2015,
Kotka-Hamina-Pyhtää


Pyhäinpäivä lauantaina 31.10.2015 aiheuttaa muutoksia Kotkan paikallisliikenteessä sekä myös kaukoliikenteessä.


KOTKAN PAIKALLISLIIKENNE:

31.10.2015 lauantai, Pyhäinpäivä

sunnuntailiikenne

1.11.2015 sunnuntai
sunnuntailiikenne


KAUKOLIIKENNE:

31.10.2015 lauantai, Pyhäinpäivä

sunnuntailiikenne, ajetaan S-vuorot mutta ei SS-vuoroja

1.11.2015 sunnuntai
sunnuntailiikenne, ajetaan S ja SS-vuorot


Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450 tai 0400-659 487BUSSILIIKENNE KOULUJEN SYYSLOMAN AIKANA 2015


Paikallisliikenne Kotkassa, Pyhtäällä, Haminassa, Miehikkälässä ja Virolahdella.

Koulujen syysloma on Etelä-Kymenlaaksossa ma-pe 19.-23.10.2015. Loman aikana ajetaan koulujen lomapäivien aikataulujen mukaan.

Aikatauluihin merkittyjä koulupäivävuoroja (koulp.) ei syysloman aikana ajeta.

Myös Haminan palvelulinjojen koulupäivävuorot jäävät pois liikenteestä syysloman ajaksi ja linjat P1 ja P2 ajetaan koulujen lomapäivien mukaisesti.


Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450 tai 0400-659 487AUTOTON PÄIVÄ KOTKASSA JA HAMINASSA 22.9.2015

Liikkujan viikko huipentuu kansainväliseen Autottomaan päivään (tunnetaan myös auton vapaapäivänä), jolloin mahdollisimman monen toivotaan miettivän vaihtoehtoa yksityisautoilulle. Kotkan ja Haminan alueelle tempaistaan palveluliikenteen busseissa, joissa voi matkustaa koko tiistain aikana 1 eurolla/matka.

Tämän vuoden Euroopan Liikkujan viikon teemana ovat erilaiset kulkumuodot eri matkoilla. Yhteiseurooppalainen viikko haastaa pohtimaan omia matkatottumuksia, erilaisia tapoja liikkua ja mahdollisuuksia yhdistellä eri kulkumuotoja. Viikolla vietetään jo perinteeksi muodostunutta Auton vapaapäivää 22. syyskuuta. Pyöräily, kävely, joukkoliikenne, autolla ajo ja kimppakyydit tarjoavat monenlaisia vaihtoehtoja matka-ajan viettämiseen. Arjen matkat voivat olla terveellistä kuntoilua, omaa aikaa lukea kirjoja, mahdollisuus keskustella päivän kuulumisista perheenjäsenten kanssa tai jotain muuta mielekästä tekemistä. Tänä vuonna auton vapaapäivä näkyy ja kuuluu erityisesti sosiaalisessa mediassa. Joukko julkisuudesta tuttuja henkilöitä on lupautunut jättämään autot parkkiin ja kokeilemaan vaihtoehtoisia kulkumuotoja. Keitä nämä henkilöt ovat ja miten he liikkuvat arjen matkat, selviää seuraamalla Liikkujan viikolla (16.-22.9) Twitterissä, Instagramissa ja Facebookissa hastagia #autonvapaapäivä.

"Käykää ihmeessä kokeilemassa palvelulinjaa!"

Etelä-Kymenlaakson Henkilökuljetusyksikön henkilökunta muistuttaakin, että palvelulinjat on tarkoitettu kaikille. Palvelulinjoilla ajot tehdään pikkubusseilla ja palvelulinjoilla matkustavilta peritään aivan sama maksu kuin normaalissa reittiliikenteessä.

"Käykää ihmeessä kokeilemassa palvelulinjaa!" kuuluu kehotus.

Maksuvälineinä palvelulinjoilla käyvät käteisen rahan lisäksi erilaiset matkahuollon myymät lipputuotteet kuten esimerkiksi seutulippu, Haminan kaupunkilippu, veteraanikortti tai Kotkan nuorisokortti. Pyhtään palvelulinjoilla maksujärjestelyt ovat erilaiset kuin Kotkalla ja Haminalla ja tieto niistä löytyy sekä nettisivuilta että uudesta palvelulinjojen aikataulusta.

Kuntien yhteistä 52-sivuista palveluliikenteen aikataulua saa maksutta mm. palvelulinjabusseista tai Kotkan, Karhulan ja Haminan Matkahuolloista. Aikataulua saa myös Haminan kaupungin asiakaspalvelupisteessä sekä Pyhtäällä mm. kirjastosta ja kunnanvirastolta.

Ranskalaisesta maailmanlaajuiseksi

Autottoman päivän juuret ovat 1990-luvulla. Tuolloin järjestettiin tempauksia ja teemapäiviä, joilla haluttiin kiinnittää huomiota lisääntyvän liikenteen aiheuttamiin ympäristöhaittoihin sekä joukkoliikenteen kehittä-miseen. Jatkona näille järjestettiin Ranskassa ensimmäinen "In town, without my car!"-tapahtuma (kaupungissa ilman autoani). Tapahtumaan osallistui 35 ranskalaista kaupunkia. Hyvien kokemusten ansiosta Euroopan komissio julisti koko Euroopan kattavaksi teemapäiväksi 22:nnen syyskuuta. Vuonna 2001 tapahtuma kansainvälistyi Euroopan rajojen ulkopuolelle ja päivää vietettiin yli tuhannessa kaupungissa. Suomessa autotonta päivää on vietetty vuodesta 2000.

"Linjat muuttuvat, kertokaa toiveenne!"

Kesään mennessä palveluliikenne kilpailutetaan sekä Kotkassa että Haminassa ja samalla tutkitaan muutetaanko ja lisätäänkö reittejä. Palveluliikenteen autoissa onkin 22.9. alkaen muutaman päivän ajan kyselykaavakkeita. Ideana on kerätä hyvissä ajoin matkustajien toiveita ja huomioita reiteistä ja ajattavista kellonajoista. Kysely on myös täytettävänä aikataulusivustolla internetissä.

"Kaikkia toiveita emme valitettavasti voi toteuttaa, mutta tämä on hyvä keino vaikuttaa asioiden valmisteluun" todetaan Etelä-Kymenlaakson Henkilökuljetusyksiköistä.

Tarkempia tietoja palveluauton reitistä ja aikatauluista (kartat yms) on nettisivuilla www.kotka.fi/aikataulut


Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450 tai 0400-659 487AKT:n mielenilmauksen vaikutukset linja-autojen liikennöintiin perjantaina 18.9.

AKT:n tukema mielenilmaus seisauttaa lähes kaiken bussiliikenteen vuorokauden ajaksi perjantaiaamusta 18.9. kello 03.00 alkaen. Liikenne normalisoituu jälleen lauantaiaamuna 19.9. kello 03.00 lähtien.

Liikenne pysähtyy niin paikallisliikenteen, seutuliikenteen kuin kaukoliikenteen osalta.

Mielenilmauksen vaikutus koskee koko Etelä-Kymenlaaksoa; Kotkaa, Haminaa, Pyhtäätä, Miehikkälää sekä Virolahtea. Täten myöskään lähikaupunkien väliset yhteydet eivät kulje, kuten Kotka-Hamina ja Kotka-Pyhtää vuorot.

Kotka:
Kotkan paikallisliikennettä ei ajeta lainkaan Pohjolan Liikenteen tai Jyrkilä Oy:n toimesta, mutta Henkilöliikenne Heinon vuorot ajetaan.

Pohjolan Liikenteen linjan 13 pe-la yönä kulkeva lähtö 03.00 jää myös pois. Varsinainen lauantain liikenne ajetaan normaalisti kaikissa kunnissa.

Poikkeuksena kaukovuoroissa on Savonlinja-yhtiöiden Kotkasta Helsinkiin ja lentoasemalle menevä vuoro. Se lähtee Kotkasta normaalisti sekä perjantai-aamuna 18.9. klo 2.30. että lauantai-aamuna 19.9. klo 2.30.

Kotkassa Jyrkilä Oy:n palvelulinjat eivät liikennöi, mutta Henkilöliikenne Heinon ajamat palvelulinjat kulkevat normaalisti.

Hamina, Miehikkälä ja Virolahti:
Kaikki paikallisliikenne ja Kotka-Hamina vuorot pysähtyvät Haminan, Virolahden ja Miehikkälän alueella. Myös palvelulinjojen liikenne pysähtyy kokonaan Haminassa.

Pyhtää:
Pyhtää-Kotka välin vuorot eivät liikennöi lainkaan. Pyhtään kuljetuspalvelun ja Charter Lindroosin palvelulinjavuorot ajetaan, Jyrkilä Oy:n palvelulinjaa ei ajeta.

Mahdollisesti muuttuvaa tilannetta päivitämme aktiivisesti nettisivuillamme koko työnseisauksen ajan.

Mahdolliset poikkeukset voi tarkistaa myös kunkin liikennöitsijän omilta sivuilta:

Pohjolan Liikenne

Savonlinja-yhtiöt

Vuorelan Liikenne


Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450 tai 0400-659 487


Uusi Etelä-Kymenlaakson seutuaikataulu ilmestyy, mutta myöhässä

Joidenkin liikennelupien viivästyminen on aiheuttanut selvän myöhästymisen Kotkan alueen seutuaikataulujen ilmestymiseen. Aikataulu ilmestyy viikonloppuna 21.-23.8.2015 Kotkan, Pyhtään, Haminan, Virolahden ja Miehikkälän talouksiin.

Joihinkin alueen kyliin aikataulu tulee kuitenkin postin mukana keskiviikkoon 26.8.2015 mennessä.

Jos postitus tai jakelu ei tavoittanut kaikkia asukkaita, saa aikataulua perjantaista 21.8.2015 lähtien Karhulan ja Haminan Matkahuolloista maksutta. Uutta seutuaikataulua on saatavana myös Pyhtään kunnanvirastosta sekä kirjastosta.(Myöhemmin syksyllä aikataulusta veloitetaan 0,50 e)

Kotkan ja Pyhtään paikallisliikenne on lähes muuttumaton keväiseen verrattuna, mutta Haminan seudulla kulkevissa vuoroissa sekä kaukoliikenteessä on runsaammin muutoksia.


Myös palvelulinjojen uusi aikataulu ilmestyy
Myös alueen palvelulinjat ovat muuttuneet Haminan osalta ja palvelulinjojen (Kotka-Hamina-Pyhtää) uusi aikataulu ilmestyy tiistaina 18.8.2015.

Myös palvelulinjojen aikataulu on maksuton ja voimassa 5.6.2016 saakka. Haminan seudulla kulkevissa vuoroissa on muutoksia, mutta Pyhtään ja Kotkan palvelulinjat säilyvät ennallaan.

Haminassa aikataulua on saatavana palvelulinjojen autoista sekä Haminan Matkahuollosta.

Kotkassa aikataulua on saatavana palvelulinjojen autoista sekä Karhulan Matkahuollosta. Myös monissa kaupungin toimipisteissä on aikataulua jaossa, kuten kirjastoissa, terveyskeskuksissa ja Kotkan matkailutoimistossa.

Pyhtäällä aikataulun saa sekä palvelulinjojen autoista, Pyhtään kunnanvirastolta ja kirjastosta.


Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450.


Kotkan Meripäivien linja-autoliikenne (välillä to 23.7. - su 26.7.)

Kotkan Meripäivien aikana on runsaasti lisävuoroja linja-autoliikenteessä. Torstai-illasta lähtien pääsee Metsolaan ja Länsi-Kotkaan yö 03.00 saakka. Haminaan ja Karhulan klo 02.10. saakka ja Pyhtäälle viimeiset lähdöt ovat klo 01.30.

Myös Kotkan muihin kaupunginosiin on paljon lisävuoroja. Erilliset Meripäivien linja-autoaikataulut ovat saatavana Karhulan ja Haminan Matkahuolloista sekä paikallisliikenteen linja-autoista. Meripäivien aikana aikatauluja on saatavana myös eri tapahtumapaikoilta ja Kotkan matkailutoimistosta, Maretariumista, Merikeskus Vellamosta sekä Santalahden leirintäalueelta.

Lisäksi aikataulutiedot löytyvät Meripäivien aikana kaikilta Kotkan ydinkeskustan keskeisiltä pysäkeiltä sekä erillisistä informaatiotauluista, joita on mm. Meripäiväalueella, Sapokassa ja lasten Meripäivien portilla sekä Vellamon edessä.

Kaikki aikataulut löytyvät myös internetsivuilta: www.kotka.fi/aikataulut


A) Länsi-Kotkaan

bussit ajavat normaalien kesäaikataulujen mukaan klo 23.00 asti, jonka jälkeen liikenne to-su välisinä öinä ajetaan Kauppatorilta linjalla 13, 30 minuutin välein. Viimeinen lähtö Kotkasta on 03.00. Reitti kulkee Kotkan keskustasta, Metsolan, Lankilan ja Aittakorven kautta Karhuvuoreen ja sieltä edelleen Mussaloon ja tarvittaessa Santalahden leirintäalueelle.

B) Muiden kaupunginosien

bussit ajavat Kotkansaarelle normaalien kesäaikataulujen mukaan. Lisäksi mm. linjoilla 2, 6 ja 9 on ylimääräisiä vuoroja Kotkan keskustaan alkuiltaisin. Keskustasta päin on normaalien vuorojen lisäksi runsaasti ylimääräisiä yövuoroja Kotkan eri kaupunginosiin.

C) Pyhtään ja Haminan suuntaan

ajetaan meripäivien aikana ylimääräisiä yövuoroja. Pyhtäälle viimeiset lähdöt ovat torstai, perjantai ja lauantai öinä klo 01.30 yöllä ja Haminaan (Karhulan kautta) torstai, perjantai ja lauantai öinä klo 2.10. Pyhtään yhteyksistä kertovat esitteet ja julisteet toimitetaan myös Pyhtään kunnalle ja niitä on saatavana mm. Pyhtään kirjastosta ja kunnanvirastolta.

D) Santalahti

Santalahden ja Kotkan keskustan välinen liikenne kulkee viimevuotiseen tapaan. Monisteet sekä opasteet Santalahden liikenteestä ovat myös englannin ja venäjän kielellä. Tarkat tiedot Santalahden liikenteestä löytyvät linja-autoista, netistä, keskustan pysäkeiltä sekä Santalahden leirintäalueelta ja hotellista.

Torstaina ja perjantaina 23.-24.7. on lähtöjä Santalahdesta klo 9.40 alkaen klo 20.20. saakka

Lauantaina 25.7. on lähtöjä Santalahdesta klo 9.20 alkaen klo 21.20. saakka

Suoria paluulähtöjä Santalahteen on runsaasti Kauppatorilta klo 22.00 asti jonka jälkeen Santalahteen pääsee myös öisin linjalla 13 klo 23.00-03.00 puolen tunnin välein. Paluulähtö 15.50 (P001) käy myös Merikeskus Vellamossa ottamassa matkustajia.

Sunnuntaina 26.7. ei ole ylimääräistä liikennettä Santalahdesta/Santalahteen.


Meripäivien bussiliikenteen ajoreitti noudattaa normaaleja bussireittejä. Torstain 23.7.2015 avajaisparaatin aikana ajetaan keskustassa "tilanteen mukaan". Matkustajia kehotetaan varautumaan ruuhkiin ja varsinkin avajaisiin kannattaa matkustaa hyvissä ajoin. Muutoinkin Kotkan kaupunki toivoo käyttämään mahdollisimman paljon julkista liikennettä.

Pyhtäälle ja Haminaan suuntautuva liikenne sekä kaukoliikenne lähtee entiseen tapaan Kotkan linja-autoasemalta. Kotkan paikallisliikenteen lähdöt tapahtuvat Kauppatorilta.

Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450.Uusi etu pyhtääläisille:
Siltakylä/Huutjärvi -alue Kotkan paikallisliikenteen lippujärjestelmään.


Pyhtääläisille linja-automatkustajille alkaa uusi ja merkittävä etu 1.7.2015 alkaen, jolloin Siltakylä/Huutjärvi -alue liitetään Kotkan paikallisliikenteen lippujärjestelmään. Tämän alueen asukkailla on mahdollisuus ostaa 30 päivän matkakortteja ja kesäajan matkakortteja samaan hintaan kuin kotkalaiset.

Kotka-Pyhtää välin lisäksi saavat matkustaa Pyhtään alueella ja/tai Kotkan sisäisillä matkoilla, ei siis vain Pyhtäältä Kotkaan ja takaisin.

Nykyisen 57 euron hintaisen seutulipun sijaan voi pyhtääläinen matkustaja ottaa käyttöön:

Kotkan lastenkortti
* Hinta 27 euroa / 30 vrk ostopäivästä
* 4-11 vuotiaille

Kotkan nuorisokortti
* Hinta 39 euroa / 30 vrk ostopäivästä
* 12-19 vuotiaille

Kotkan aikuisten kuukausikortti
* Hinta 52 euroa / 30 vrk ostopäivästä
* 20 vuotta täyttäneille

Kotkan kesäajan kausikortti 2016
* Hinta 92 euroa
* Voimassa 4 kk ostopäivästä
* Myyntiaika huhti-toukokuu 2016, tarkka myyntiaika ilmoitetaan myöhemmin.

Päätöksen on tehnyt Pyhtään kunnan tekninen lautakunta 21.10.2014 ja tämä oikeus koskee siis vain kyseisen alueen pyhtääläisiä, kotkalainen joukkoliikennematkustaja ei edelleenkään saa matkustaa Kotkan kaupunkilipulla Pyhtäälle.

Matkakortti on ensimmäistä kertaa ostettava Karhulan Matkahuollosta mutta lisälataus on mahdollista myös linja-autoissa.

Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450.


POHJOLAN LIIKENTEEN JUHANNUS KOTKASSA 2015


KOTKAN PAIKALLISLIIKENNE:

Torstai 18.6.2015
Perjantailiikenne, myös erilliset P-vuorot.
Lisäksi linja 1 Kotka-Hamina (to-pe välisenä yönä) 00.10 ja 01.10

Perjantai 19.6.2015
Lauantaivuorot klo 13.00 saakka, jonka jälkeen ajetaan vain linjan 25 lauantaivuorot.

Lauantai 20.6.2015
Vain linjan 25 sunnuntaivuorot.

Sunnuntai 21.6.2015
Normaalit sunnuntaivuorot klo 5.00 alkaen.


KAUKOLIIKENNE

Torstai 18.6.2015
Perjantailiikenne

Perjantai 19.6.2015
Lauantaivuorot klo 13.00 saakka, jonka jälkeen ajetaan vain pikavuorot
14.00 Helsinki - Porvoo - Loviisa - Karhula - Kotka
15.15 Helsinki - Porvoo - Loviisa - Karhula - Kotka (ei yhteyttä Haminaan)
17.15 Helsinki - Porvoo - Loviisa - Karhula - Kotka (ei yhteyttä Haminaan)

Lauantai 20.6.2015
Ei liikennettä.

Sunnuntai 21.6.2015
Sunnuntailiikenne, S- ja SS-vuorot.


Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450.


POHJOLAN LIIKENTEEN HELATORSTAI 2015


KOTKAN PAIKALLISLIIKENNE:

13.5.2015 keskiviikko
perjantailiikenne

14.5.2015 helatorstai
sunnuntailiikenne

15.5.2015 perjantai
perjantailiikenne


KAUKOLIIKENNE

13.5.2015 keskiviikko
arkiliikenne

14.5.2015 helatorstai
sunnuntailiikenne, ei SS-vuoroja

15.5.2015 perjantai
arkiliikenne


Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450.


Sutelan sillan korjaustyöt muuttavat hieman joukkoliikenteen kulkua.

Sutelantien silta (Langinkosken haaran silta) menee remonttiin maanantaista 11.5.2015 lähtien ja on pois käytöstä jopa vuoden loppuun saakka. Henkilöautoliikenteen lisäksi tämä vaikuttaa myös joukkoliikenteeseen seuraavasti:

1. Sutelantie ja silta ovat poissa käytöstä pysäkkeineen Pyhtään suunnan vakiovuoroilta, linjoilta 2, 19, 20 ja 25 sekä palvelulinjalta P013. Sutelan tien sijasta autot ajavat moottoritien kautta ja Sutelantiellä olevat 4 linja-autopysäkkiä eivät ole käytössä.

2. Ainoan poikkeuksen pysäkeissä muodostaa Kyminlinnan liikennevaloristeyksen kohdalla oleva Sutelantien linja-autopysäkki (länteen päin), joka jää normaaliin käyttöön. Täten esim. junasta Kyminlinnan seisakkeella poistuvat matkustajat voivat jatkaa matkaansa linja-autolla Karhuvuori-Mussalon suuntaan (linjat 20 ja 25), Pyhtään suuntaan tai Pernoo-Jäppilän suuntaan (linja 2).

3. Vaikka linja 2 joutuu käyttämään hetken moottoritietä, ajetaan Korelan osuus entiseen tapaan (lukuunottamatta Matkamiehentien päässä olevia kahta pysäkkiä, jotka eivät ole käytössä). Linja 2:n yhteydet Korelaan/Korelasta toimivat entisten aikataulujen mukaisesti. Tämä Korelan kautta ajo tapahtuu myös aamun 6.10 Pernoosta lähtevällä palvelulinjan P005 lisäsyötöllä (Pernoo-Jäppilä-Korela-Metsola).

Linja-autoliikenteen erikoisjärjestelyt ovat voimassa toistaiseksi.
Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450.


POHJOLAN LIIKENTEEN VAPPU 2015

Vappu aiheuttaa muutoksia Kotkan paikallisliikenteessä sekä myös kaukoliikenteessä.

VAPPUAATTO, torstai 30.4.2015
Normaali arkiliikenne

Tämän lisäksi ajetaan torstain ja perjantain välisenä yönä:

Linjalla 13 lisävuorot, lähdöt Norskankadulta

klo 00.00
klo 01.00
klo 02.00
klo 03.00

Linjalla 1 lisävuorot, lähdöt linja-autoasemilta
Hamina-Kotka klo 00.10
Kotka-Hamina klo 00.10 ja 01.10

VAPPUPÄIVÄ, perjantai 1.5.2015
Sunnuntailiikenne
(kaukoliikenteessä ei SS-vuoroja)

Lauantai 2.5.2015
Lauantailiikenne

Sunnuntai 3.5.2015
Sunnuntailiikenne
(kaukoliikenteessä ajetaan SS-vuorot)


Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450.


KESÄKORTIN 2015 MYYNTI ALKAA KOTKASSA

Järjestyksessään jo 23. kesäajan kausikortin myyntikausi alkaa Kotkassa maanantaina 13.4. ja jatkuu reilun 4 viikon ajan 15.5.2015 saakka. Myyntiajan pituutta on hieman lisätty viime vuodesta, sillä Matkahuollon järjestelyiden takia kortin myynti tapahtuu ainoastaan Karhulan Matkahuollossa.

Kesäajan kausikortti ilmestyi Kotkan paikallisliikenteeseen vuonna 1993 ja vielä nykyäänkin 23 euron hintainen kuukausikustannus kortista on lajissaan yksi Suomen edullisimmista.

Vuonna 1993 kortin juuri ilmestyttyä oli ensimmäisen kevään myyntiluku vaatimattomat 201 kpl. Kortin suosio kasvoi tasaisesti 1990-luvulla ja huippu saavutettiin vuosituhannen vaihteessa. Pienen notkahduksen jälkeen kesäkortin myynti kääntyi viime vuosina selvään kasvuun ja viime vuonna korttia myytiin 2226 kpl.

Pohjolan Liikenteen linja-autojen lisäksi kortti käy kaikissa seutuliikenteen linja-autoissa Kotkan kaupungin alueella. Kortilla voi maksaa myös kaikissa palvelulinjojen autoissa.

Kesäkortti maksaa 92 euroa ja sitä voi käyttää rajattomasti 120 päivän (4 kk) ajan ostohetkestä lähtien. Kesäajan kausikortin lataus on suoritettava Matkahuollon Karhulan toimipisteessä ja sen voi ladata jo olemassa olevaan kausikorttiin. Kaikista uusista korteista on ensimmäisellä kerralla maksettava 6,50 euron korttimaksu.


Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450.


PÄÄSIÄISLIIKENNE 2015

KOTKAN PAIKALLISLIIKENNE SEKÄ KAUKOLIIKENNE
(Pohjolan Liikenne Oy)


Kiirastorstai 2.4.2015*
Perjantailiikenne

Perjantai 3.4.2015, Pitkäperjantai*
Sunnuntailiikenne (kaukoliikenteessä ei SS-vuoroja)

Lauantai 4.4.2015*
Lauantailiikenne

Sunnuntai 5.4.2015, 1. Pääsiäispäivä
Sunnuntailiikenne (kaukoliikenteessä ei SS-vuoroja)

Maanantai 6.4.2015, 2. Pääsiäispäivä
Sunnuntailiikenne (kaukoliikenteessä ajetaan SS-vuorot)

Tiistai 7.4.2015
Arkitiistailiikenne

*Lisäksi ajetaan linjan 13 LS-vuorot klo 00, 01, 02 ja 03 torstai-perjantai, perjantai-lauantai ja lauantai-sunnuntai välisinä öinä!

Pääsiäisen pikavuoroliikenteessä on kaikkien bussiyhtiöiden osalta poikkeuksia. Matkustajia kehotetaan tarkistamaan vuorot erikseen Matkahuollosta.


Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450.


BUSSILIIKENNE KOULUJEN TALVILOMAN AIKANA 2015

PAIKALLISLIIKENNE KOTKASSA:

Koulujen talviloma Etelä-Kymenlaaksossa 23.-27.2.2015 aiheuttaa muutoksia paikallisliikenteessä.

Paikallisliikenne Kotkassa:

Loman aikana ajetaan koulujen lomapäivien aikataulujen mukaan. Myöskään aikatauluihin merkittyjä koulupäivävuoroja (koulp.) ei viikolla ajeta.


Paikallisliikenne Pyhtäällä, Haminassa, Miehikkälässä ja Virolahdella

Talviloman aikana aikatauluihin merkittyjä koulupäivävuoroja (koulp.) ei viikolla ajeta.

Myös Haminan palvelulinjojen P001 ja P002 koulupäivävuorot jäävät pois liikenteestä talviloman ajaksi.


Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450.


MUUTOKSIA 1.1.2015 ALKAEN LINJA-AUTOJEN AIKATAULUISSA KOTKASSA

Tammikuun 1 päivä 2015 astuvat voimaan uudet Kotkan paikallisliikenteen aikataulut. Joillakin linjoilla muutokset ovat suuria, joten matkustajia pyydetään tarkistamaan lähtöajat erityisen tarkasti.

Kotkalaiskoteihin jaettu seutuaikataulu tai pieni ns. z-cardaikataulu eivät Kotkan osalta ole enää voimassa.

Painettuja Kotkan paikallisliikenteen aikatauluja on saatavana 5.1. lähtien sekä linja-autoista että Karhulan Matkahuollon toimipisteestä. Uudet aikataulut on päivitetty nettisivuille: www.kotka.fi/aikataulut

Ohessa tärkeimpiä muutoksia pähkinänkuoressa:

Linja 2 = Arkisin poistuvat ensimmäinen aamuvuoro ja viimeiset iltavuorot. Lauantaisin liikennöidään noin klo 9-17 ja sunnuntaisin noin klo 12-20.

Linja 5B = Lauantain iltavuorot ja suuri osa sunnuntailiikenteestä poistuvat.

Linja 6B = Koko linja lopetetaan.

Linja 7 = Lauantai- ja sunnuntailiikenne harvenee hieman.

Linja 9 = Koulujen lomapäivien liikennettä supistetaan hieman.

Linja 9B = Arkiaamun ensimmäinen vuoro Tavastilasta ja Ylänummelta poistuu. viikonloppuliikenne lakkaa suurelta osin.

Linja 11 = Sunnuntaisin liikennöidään noin klo 09.30-21.30.

Linja 13 = Ennen klo 6:tta lähtevät arkiaamuvuorot poistuvat.

Linja 20 = Ennen klo 6:tta lähtevät arkiaamuvuorot poistuvat.

Linja 25 ja 25T = Arki-illan viimeinen vuoro supistetaan ja viikonlopun iltavuoroja vähennetään.

Linja 27 = Ennen klo 6:tta lähtevät arkivuorot korvaantuvat palvelulinjalla . Langinkosken kirkolla oleva vaihtoyhteys Kotka-Hamina linjalle(linja 1) on sekä Kotkan suuntaan että Karhula-Haminan suuntaan.


Myös kaukoliikenteessä muutoksia
Aikataulumuutoksia on tulossa myös 1.1.2015 alkaen välille Hamina-Kotka-Helsinki sekä Kotka-Pyhtää-Loviisa. Etelä-Kymenlaakson koteihin jaettu seutuaikataulu on voimassa ainoastaan Hamina-Miehikkälä-Virolahti alueella.

Uusia pikavuoroaikatauluja on saatavilla Pohjolan Liikenteen pikavuorobusseista sekä Karhulan ja Haminan Matkahuolloista. Lisäksi uudet pikavuorot löytyvät netistä osoitteista www.pohjolanliikenne.fi tai www.kotka.fi/aikataulut.

Lisätietoja lehdistölle antaa tarvittaessa:

joukkoliikenteen tiedotuksesta vastaava Raimo Oksala Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450.


POHJOLAN LIIKENNE KOTKASSA UUDENVUODEN 2014-2015 AIKANA

Vuoden vaihtuminen aiheuttaa muutoksia Kotkan paikallisliikenteessä sekä myös kaukoliikenteessä.

KOTKAN PAIKALLISLIIKENNE:

Keskiviikko 31.12.2014, UUDENVUODEN AATTO

Arkiliikenne

Lisäksi ajetaan linjalla 13 keskiviikon ja torstain välisenä yönä lähdöt Kotkan keskustasta
23.00
00.00
01.00
02.00
03.00

Linjalla 1 ajetaan keskiviikon ja torstain välisenä yönä Kotkan linja-autoasemalta
00.10 Kotka-Hamina (linja 1)
01.10 Kotka-Hamina (linja 1)

Torstai 1.1.2015 UUDENVUODEN PÄIVÄ
Sunnuntailiikenne uusien aikataulujen mukaan, katso www.kotka.fi/aikataulut


KAUKOLIIKENNE

Keskiviikko 31.12.2014, UUDENVUODEN AATTO
Arkiliikenne

Torstai 1.1.2015 UUDENVUODEN PÄIVÄ
Sunnuntailiikenne, ei SS-vuoroja


Huom. Vuoden 2015 alkaessa muuttuvat lähes kaikki Kotkan paikallisliikenteen vuorot. Muutoksia on myös pikavuoroliikenteessä, erityisesti välillä Hamina-Kotka-Helsinki. Katso uudet aikataulut: www.kotka.fi/aikataulutPOHJOLAN LIIKENTEEN JOULU 2014 KOTKASSA , HAMINASSA ja PYHTÄÄLLÄ

Koulujen joululoma on Kotkassa 24.12.2014 - 6.1.2015
Koulujen joululoma on Haminassa 21.12.2014 - 4.1.2015
Koulujen joululoma on Pyhtäällä, Virolahdella ja Miehikkälässä
21.12.2014 - 6.1.2015

Joululoman aikana ajetaan koulujen lomapäivien aikataulujen mukaan. Aikatauluihin merkittyjä koulupäivävuoroja (koulp.) ei ajeta.


KOTKAN PAIKALLISLIIKENNE:

Jouluna ajetaan Kotkassa myös lukuisia hautausmaille suuntautuvia linjoja, jotka ovat erikseen nähtävänä Kotkan paikallisliikenteen nettisivuilla. Hautausmaa-vuorojen aikatauluja on saatavana myös Karhulan Matkahuollon toimipisteestä.

Tiistai 23.12.2014
Arkitiistailiikenne

Keskiviikko 24.12.2014, JOULUAATTO
Lauantailiikenne kello 13.00 saakka
Hautausmaavuorot erillisen aikataulun mukaisesti.

Torstai 25.12.2014, JOULUPÄIVÄ
Joulupäivänä ei liikennettä

Perjantai 26.12.2014, TAPANINPÄIVÄ
Sunnuntailiikenne klo 05.00 alkaen


KAUKOLIIKENNE:

Tiistai 23.12.2014
Arkitiistailiikenne, myös erilliset P-vuorot

Keskiviikko 24.12.2014, JOULUAATTO
Lauantailiikenne klo 13.00 saakka normaalisti ja lisäksi seuraavat poikkeukset:

Ei ajeta 7.20 pikavuoroa välillä Kotka-Karhula-Loviisa-Porvoo-Helsinki
Ajetaan 15.15 pikavuoro välillä Helsinki-Porvoo-Loviisa-Karhula-Kotka.

Torstai 25.12.2014, JOULUPÄIVÄ
Joulupäivänä ei liikennettä

Perjantai 26.12.2014, TAPANINPÄIVÄ
Sunnuntailiikenne, ei SS-vuoroja.

Lauantai 27.12.2014
Normaali lauantailiikenne

Sunnuntai 28.12.2014
Sunnuntailiikenne, myös SS-vuorot

Joulunajan pikavuoroliikenteessä on kaikkien Kotkasta liikennöivien bussiyhtiöiden osalta poikkeuksia. Matkustajia kehotetaan tarkistamaan joulun vuorot erikseen Matkahuollosta.

Lisätietoja lehdistölle antaa tarvittaessa:

joukkoliikenteen tiedotuksesta vastaava Raimo Oksala Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450.


BUSSILIIKENNE KOTKASSA ITSENÄISYYSPÄIVÄNÄ 2014

Itsenäisyyspäivä 6.12.2014 aiheuttaa seuraavia muutoksia linja-autoliikenteeseen Kotkassa:

Perjantai 5.12.2014 *
perjantailiikenne

Lauantai 6.12.2014 Itsenäisyyspäivä *
sunnuntailiikenne, kaukoliikenteessä ei SS-vuoroja

Sunnuntai 7.12.2014
sunnuntailiikenne, kaukoliikenteessä myös SS-vuorot

* Lisäksi ajetaan linjan 13 LS-vuorot klo 00, 01, 02 ja 03 perjantai-lauantai ja lauantai-sunnuntai välisinä öinä!


Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450.


POHJOLAN LIIKENTEEN PYHÄINPÄIVÄ 2014,
KOTKA-HAMINA-PYHTÄÄ

Pyhäinpäivä lauantaina 1.11.2014 aiheuttaa muutoksia Kotkan paikallisliikenteessä sekä myös kaukoliikenteessä.

KOTKAN PAIKALLISLIIKENNE:

1.11.2014 lauantai, Pyhäinpäivä*
sunnuntailiikenne

2.11.2014 sunnuntai
sunnuntailiikenne

*Lisäksi ajetaan linjan 13 LS-vuorot klo 00, 01, 02 ja 03 perjantai-lauantai ja lauantai-sunnuntai välisinä öinä!


KAUKOLIIKENNE

1.11.2014 lauantai, Pyhäinpäivä
sunnuntailiikenne, ajetaan S-vuorot mutta ei SS-vuoroja

2.11.2014 sunnuntai
sunnuntailiikenne, ajetaan S ja SS-vuorot


Lisätietoja lehdistölle antaa tarvittaessa:

joukkoliikenteen tiedotuksesta vastaava Raimo Oksala Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450.Koulujen syysloman liikennemuutokset

PAIKALLISLIIKENNE KOTKASSA JA PYHTÄÄLLÄ

Kotka:
Koulujen syysloma on ma-pe 20.-24.10.2014.
Loman aikana ajetaan koulujen lomapäivien aikataulujen mukaan. Aikatauluihin merkittyjä koulupäivävuoroja (koulp.) ei syysloman aikana ajeta.

Pyhtää:
Koulujen syysloma on ke-pe 22.-24.10.2014.
Aikatauluihin merkittyjä koulupäivävuoroja (koulp.) ei syysloman aikana ajeta.

Huom.
Koska Kotkan ja Pyhtään syysloman ajankohdat poikkeavat toisistaan, ajetaan Kotkan ja Pyhtään rajan ylittävät koulupäivävuorot maanantaina 20.10. ja tiistaina 21.10.2014.


PAIKALLISLIIKENNE HAMINASSA, MIEHIKKÄLÄSSÄ JA VIROLAHDELLA

Hamina:
Koulujen syysloma on ke-pe 22.-24.10.2014.
Aikatauluihin merkittyjä koulupäivävuoroja (koulp.) ei syysloman aikana ajeta. Myös Haminan palvelulinjojen koulupäivävuorot jäävät pois liikenteestä syysloman ajaksi ja linjat P1 ja P2 ajetaan koulujen lomapäivien mukaisesti.

Miehikkälä ja Virolahti
Koulujen syysloma on ma-pe 20.-24.10.2014.
Aikatauluihin merkittyjä koulupäivävuoroja (koulp.) ei syysloman aikana ajeta.

Huom.
Koska syyslomien ajankohdat poikkeavat toisistaan, ajetaan Haminan ja Miehikkälän/Virolahden rajan ylittävät koulupäivävuorot maanantaina 20.10. ja tiistaina 21.10.2014.


Lisätietoja lehdistölle antaa tarvittaessa:

joukkoliikenteen tiedotuksesta vastaava Raimo Oksala Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450.Uudet Z-cardaikataulut ovat ilmestyneet

Uudet Kotkan paikallisliikenteen aikataulut ovat ilmestyneet. Ns. z-cardaikataulua on saatavana maksutta paikallisliikenteen linja-autoista, Matkahuollon toimipisteistä sekä aikataulutelineistä. Näitä telineitä on eri puolella kaupunkia mm. kirjastoissa, uimahalleissa, Kelan toimistoissa, terveyskeskuksissa sekä monissa oppilaitoksissa.

Pienet luottokortin kokoisen ns. z-cardit ovat olleet Kotkassa käytössä jo lähes 16 vuoden ajan. Suosio ei ole ajan myötä hiipunut vaan näiden "miniaikataulujen" käyttö on vilkkaampaa kuin koskaan aikaisemmin. Uusia aikatauluja on tilattu 25.000 kpl.

Aikataulua ei jaeta tällä kertaa kotitalouksiin vaan se on jaossa linja-autojen lisäksi lukuisissa paikoissa eri puolilla Kotkaa.

Jaossa olevat aikataulut ovat täysin samat kuin jo aiemmin ilmestyneessä seutuaikataulussa. Erona on vain pienempi ja kätevämpi koko.

Kotkan paikallisliikenteen aikataulut, palvelulinjat, saaristoliikenne, kaukovuorot sekä yhteydet Helsingin lentoasemalle löytyvät edelleen nettiosoitteesta: www.kotka.fi/aikataulut viimeistään viikonloppuna 9.-10. elokuuta 2014.


Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa:
Raimo Oksala, tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä,
puh. 05-2601 450.Uusi Kotkan alueen seutuaikataulu ilmestyy myöhässä

Lukuisat viime hetken muutokset etelä-Kymenlaakson linja-autoliikenteessä aiheuttavat alueen talouksiin jaettavan seutuaikataulun myöhästymisen. Tällä hetkellä aikataulun uskotaan olevan 7-10 vuorokautta myöhässä.

Etelä-Kymenlaakson seutuaikataulu ilmestyy alueella Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä. Heinäkuun alussa tapahtuneet merkittävät muutokset joukkoliikenteessä sekä joidenkin liikennelupien viivästyminen elokuun alkuun ovat yhdessä aiheuttamassa selvän myöhästymisen painettavien aikataulujen ilmestymiseen.

Seutuaikataulu ilmestyy normaalisti ennen koulujen alkua elokuussa. Nyt ilmestymispäivän uskotaan olevan n. 7-10 vuorokautta myöhässä. Kun tilanne selkeytyy, tiedotetaan asiasta erikseen.

Kaikki uudet aikataulut löytyvät internet-sivuilta www.kotka.fi/aikataulut viimeistään viikonloppuna 9.-10. elokuuta 2014.


Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa:
Raimo Oksala, tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä,
puh. 05-2601 450.


Linja-autot Kotkassa liikennöivät Meripäivien aikana viime vuosien tapaan.

Meripäivien lisävuorot ajetaan välillä to 24.7.2014 - su 27.7.2014.

A)
Bussit ajavat Länsi-Kotkasta Kotkansaarelle normaalien kesäaikataulujen mukaan.

Kotkasta päin tapahtuva liikenne ajetaan myös normaalien aikataulujen mukaan klo 23.00 asti, jonka jälkeen liikenne to-su välisinä öinä ajetaan linjalla 13, 30 minuutin välein. Viimeinen lähtö Kotkasta on 03.30. Reitti kulkee Kotkasta Lankilan ja Aittakorven kautta Karhuvuoreen ja sieltä edelleen Mussaloon ja tarvittaessa Santalahden leirintäalueelle.

Santalahden ja Kotkansaaren välinen liikenne kulkee viimevuotiseen tapaan, mutta torstain ja perjantain aikana vuoroja on jo kolmatta kertaa aiempaa enemmän myös palveluliikenteen auton P001 liikennöidessä Santalahden väliä. Monisteet sekä opasteet Santalahden liikenteestä ovat myös englannin ja venäjän kielellä.

Torstaina ja perjantaina on lähtöjä Santalahdesta klo 9.40, 10.35, 11.40, 13.40, 14.25, 15.40, 16.45, 17.20, 19.20 ja 20.20.

Lauantaina lähdöt ovat 9.20, 11.20, 13.20, 15.20, 17.20, 19.20 ja 21.20.

Sunnuntaina ei ole ylimääräistä liikennettä Santalahdesta.


Paluulähdöt Kotkasta Santalahteen ovat torstaina ja perjantaina Ruukinkadulta 10.15, 11.20, 13.20, 15.20, 15.50*, 17.00, 19.00, 20.00 ja 22.00. + Ruukinkadulta linjana 13 klo 23.00-03.30 puolen tunnin välein. Lähtö 15.50 (P001) käy myös meripäivien pääportilla ottamassa matkustajia.

Paluulähdöt lauantaina Santalahteen ovat Ruukinkadulta 11.00, 13.00, 15.00, 17.00, 19.00, 21.00 ja 22.00 + Ruukinkadulta linjana 13 klo 23.00-03.30 puolen tunnin välein.

Sunnuntaina ei ole ylimääräistä liikennettä Santalahteen.

Tarkat tiedot Santalahden liikenteestä löytyvät linja-autoista, netistä, keskustan pysäkeiltä sekä Santalahden leirintäalueelta. Santalahden alueella on myös monikieliset opasteet meripäiväliikenteestä.


B) Muiden kaupunginosien bussit ajavat Kotkansaarelle normaalien kesäaikataulujen mukaan. Lisäksi mm. linjoilla 2, 6 ja 9 on ylimääräisiä vuoroja Kotkan keskustaan alkuiltaisin. Keskustasta päin on normaalien vuorojen lisäksi runsaasti ylimääräisiä yövuoroja Kotkan eri kaupunginosiin.

C) Pyhtään ja Haminan suuntaan ajetaan meripäivien aikana ylimääräisiä yövuoroja. Pyhtäälle viimeiset lähdöt ovat perjantai ja lauantai öinä klo 01.30 yöllä ja Haminaan torstai, perjantai ja lauantai öinä klo 2.10.

D) Bussiliikenteen ajoreitti noudattaa normaaleja bussireittejä. Torstain 24.7.2014 avajaisparaatin aikana ajetaan keskustassa "tilanteen mukaan".


Pyhtäälle ja Haminaan suuntautuva liikenne sekä kaukoliikenne lähtee entiseen tapaan Kotkan linja-autoasemalta. Kotkan paikallisliikenteen lähdöt tapahtuvat Ruukinkadun paikallisliikenneasemalta.

Meripäivä-aikatauluja Kotkan, Pyhtään ja Haminan osalta on saatavana kaikista Pohjolan Liikenteen busseista sekä Matkahuollon toimipisteistä Karhulasta, Kotkasta ja Haminasta. Pyhtään yhteyksistä kertovat esitteet ja julisteet toimitetaan myös Pyhtään kunnalle ja niitä on saatavana mm. Pyhtään kirjastosta ja kunnanvirastolta. Lisäksi samat tiedot löytyvät Meripäivien aikana kaikilta Kotkan ydinkeskustan keskeisiltä pysäkeiltä.


Aikatauluja on saatavana myös mm. Kotkan matkailutoimistosta, Maretariumista, Merikeskus Wellamosta sekä Santalahden leirintäalueelta.

Kotkan kaupungin nettisivu www.kotka.fi/aikataulut kertoo myös tarkat meripäivävuorot ja aikataulut ovat myös tulostettavassa muodossa.


Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa:
Raimo Oksala, tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä,
puh. 05-2601 450.


POHJOLAN LIIKENTEEN JUHANNUS KOTKASSA 2014

Juhannus aiheuttaa paljon muutoksia Kotkan paikallisliikenteessä sekä myös kaukoliikenteessä.

Kotkan paikallisliikenne:

Torstai 19.6.2014 Perjantailiikenne ja erilliset P-vuorot

Perjantai 20.6.2014 Lauantaivuorot klo 13.00 saakka, jonka jälkeen ajetaan vain linjan 25 lauantaivuorot.

Lauantai 21.6.2014 Vain linjan 25 sunnuntaivuorot

Sunnuntai 22.6.2014 Normaalit sunnuntaivuorot klo 5.00 alkaen


Kaukoliikenne:

Torstai 19.6.2014 Perjantailiikenne

Perjantai 20.6.2014 Lauantaivuorot klo 13.00 saakka, jonka jälkeen ajetaan vain pikavuoro 15.15 Helsinki - Porvoo - Loviisa - Karhula - Kotka ja erikoispikavuoro 17.15 Helsinki - Karhula - Kotka.

Lauantai 21.6.2014 Ei liikennettä

Sunnuntai 22.6.2014 Sunnuntailiikenne, S ja SS-vuorot

Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa:
Raimo Oksala, tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä,
puh. 05-2601 450.


POHJOLAN LIIKENTEEN HELATORSTAI 2014


KOTKAN PAIKALLISLIIKENNE:

28.5.2014 keskiviikko
perjantailiikenne

29.5.2014 helatorstai
sunnuntailiikenne

30.5.2014 perjantai
perjantailiikenne


KAUKOLIIKENNE

28.5.2014 keskiviikko
arkiliikenne, myös erilliset P-vuorot

29.5.2014 helatorstai
sunnuntailiikenne, ei SS-vuoroja

30.5.2014 perjantai
arkiliikenne, ei erillisiä P-vuoroja


Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa:
Raimo Oksala, tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä,
puh. 05-2601 450.

POHJOLAN LIIKENTEEN VAPPU 2014

Vappu aiheuttaa muutoksia Kotkan paikallisliikenteessä sekä myös kaukoliikenteessä.

VAPPUAATTO, keskiviikko 30.4.2014
Normaali arkiliikenne, jonka lisäksi ajetaan
keskiviikon ja torstain välisenä yönä:

Linjalla 13 lisävuorot, lähdöt Ruukinkadulta
klo 00.00
klo 01.00
klo 02.00
klo 03.00

Linjalla 1 lisävuorot:
Hamina-Kotka klo 00.10
Kotka-Hamina klo 00.10 ja 01.10

VAPPUPÄIVÄ, torstai 1.5.2014
Sunnuntailiikenne
(kaukoliikenteessä ei SS-vuoroja)

Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa:
Raimo Oksala, tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä,
puh. 05-2601 450.

PÄÄSIÄISLIIKENNE 2014

KOTKAN PAIKALLISLIIKENNE SEKÄ KAUKOLIIKENNE
(Pohjolan Liikenne Oy)

Kiirastorstai 17.4.2014*
Perjantailiikenne

Perjantai 18.4.2014, Pitkäperjantai*
Sunnuntailiikenne (kaukoliikenteessä ei SS-vuoroja)

Lauantai 19.4.2013*
Lauantailiikenne

Sunnuntai 20.4.2014, 1. Pääsiäispäivä
Sunnuntailiikenne (kaukoliikenteessä ei SS-vuoroja)

Maanantai 21.4.2013, 2. Pääsiäispäivä
Sunnuntailiikenne (kaukoliikenteessä ajetaan SS-vuorot)

Tiistai 22.4.2014
Arkitiistailiikenne

*Lisäksi ajetaan linjan 13 LS-vuorot klo 00, 01, 02 ja 03 torstai-perjantai, perjantai-lauantai ja lauantai-sunnuntai välisinä öinä!

Pääsiäisen pikavuoroliikenteessä on kaikkien bussiyhtiöiden osalta poikkeuksia. Matkustajia kehotetaan tarkistamaan vuorot erikseen Matkahuollosta.

Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450.


KESÄKORTIN 2014 MYYNTI ALKAA KOTKASSA

Järjestyksessään jo 22. kesäajan kausikortin myyntikausi alkaa Matkahuollon toimipisteissä Kotkassa maanantaina 14.4. ja jatkuu reilun 4 viikon ajan 16.5.2014 saakka. Myyntiajan pituutta on hieman lisätty viime vuodesta, sillä myyntiajankohtaan osuu sekä pääsiäinen että vappu.

Kesäajan kausikortti ilmestyi Kotkan paikallisliikenteeseen vuonna 1993 ja vielä nykyäänkin 23 euron hintainen kuukausikustannus kortista on lajissaan yksi Suomen edullisimmista.

Vuonna 1993 kortin juuri ilmestyttyä oli ensimmäisen kevään myyntiluku vaatimattomat 201 kpl. Kortin suosio kasvoi tasaisesti 1990-luvulla ja huippu saavutettiin vuosituhannen vaihteessa. Pienen notkahduksen jälkeen kesäkortin myynti kääntyi yhdeksän vuotta sitten uudestaan kasvuun ja viime vuonna korttia myytiin 2131 kpl.

Pohjolan Liikenteen linja-autojen lisäksi kortti käy kaikissa seutuliikenteen linja-autoissa Kotkan kaupungin alueella. Kortilla voi maksaa myös kaikissa palvelulinjojen autoissa.

Kesäkortti maksaa 92 euroa ja sitä voi käyttää rajattomasti 120 päivän (4 kk) ajan ostohetkestä lähtien. Kesäajan kausikortin lataus on suoritettava Matkahuollon toimipisteissä ja sen voi ladata jo olemassa olevaan kausikorttiin. Kaikista uusista korteista on ensimmäisellä kerralla maksettava 6,50 euron korttimaksu.


Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450.


BUSSILIIKENNE KOULUJEN TALVILOMAN AIKANA 2014

PAIKALLISLIIKENNE KOTKASSA:

Koulujen talviloma 24.-28.2.2014 aiheuttaa muutoksia Kotkan paikallisliikenteessä. Loman aikana ajetaan koulujen lomapäivien aikataulujen mukaan. Myöskään aikatauluihin merkittyjä koulupäivävuoroja (koulp.) ei viikolla ajeta.

Kyseiset koulujen lomapäivinä ajettavat vuorot on merkitty erikseen sekä seutuaikatauluun, Kotkan paikallisliikenteen z-cardaikatauluun että Kotkan aikataulusivustoille www.kotka.fi/aikataulut .


PAIKALLISLIIKENNE PYHTÄÄLLÄ , HAMINASSA, MIEHIKKÄLÄSSÄ JA VIROLAHDELLA 24.-28.2.2014

Talviloman aikana aikatauluihin merkittyjä koulupäivävuoroja (koulp.) ei viikolla ajeta.

Myös Haminan palvelulinjojen koulupäivävuorot jäävät pois liikenteestä talviloman ajaksi.


Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450.


POHJOLAN LIIKENTEEN LOPPIAINEN 2014

Loppiainen aiheuttaa muutoksia Kotkan paikallisliikenteessä
sekä myös kaukoliikenteessä.

KOTKAN PAIKALLISLIIKENNE JA KAUKOLIIKENNE:
5.1.2014 sunnuntai
Sunnuntailiikenne
(kaukoliikenteessä ei SS-vuoroja)

6.1.2014 maanantai, LOPPIAINEN
Sunnuntailiikenne
(kaukoliikenteessä myös SS-vuorot)

Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450.


POHJOLAN LIIKENNE KOTKASSA UUDENVUODEN 2013-2014 AIKANA

Vuoden vaihtuminen aiheuttaa muutoksia Kotkan paikallisliikenteessä sekä myös kaukoliikenteessä.

KOTKAN PAIKALLISLIIKENNE:

Tiistai 31.12.2013, UUDENVUODEN AATTO
Arkiliikenne ja sen lisäksi ylimääräiset vuorot seuraavasti:

21.30 Pernoo - Ruukinkatu (linja 2)
21.55 Tiutinen-Sunila-Suulisniemi-Ruukinkatu (linja 6)

Linjalla 13 ajetaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä tunnin välein
klo 00.00 lähtien. Viimeinen lähtö Kotkasta on 03.00.

00.30 Ruukinkatu-Ylänummi (linja 9)
00.30 Ruukinkatu-Pernoo (linja 2)
00.30 Ruukinkatu-Koivula-Korkeakoski-Karhula-Suulisniemi-Sunila-Tiutinen (linja 7)

00.10 Hamina-Kotka (linja 1)

00.10 Kotka-Hamina (linja 1)
01.10 Kotka-Hamina (linja 1)

Keskiviikko 1.1.2014 UUDENVUODEN PÄIVÄ
Uudenvuoden päivänä ajetaan normaalit sunnuntaivuorot


KAUKOLIIKENNE

Sunnuntai 29.12.2013
Sunnuntailiikenne, myös SS-vuorot

Maanantai 30.12.2013
Arkiliikenne

Tiistai 31.12.2013, UUDENVUODEN AATTO
Arkiliikenne

Keskiviikko 1.1.2014 UUDENVUODEN PÄIVÄ
Sunnuntailiikenne, ei SS-vuoroja

Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450.


POHJOLAN LIIKENTEEN JOULU 2013
KOTKASSA, HAMINASSA ja PYHTÄÄLLÄ

Koulujen joululoma on Kotkassa, Haminassa ja Pyhtäällä 22.12.2013 - 6.1.2014. Joululoman aikana ajetaan koulujen lomapäivien aikataulujen mukaan. Aikatauluihin merkittyjä koulupäivävuoroja (koulp.) ei ajeta. Kyseiset koulujen lomapäivinä ajettavat vuorot on merkitty erikseen sekä seutuaikatauluun ja Kotkan paikallisliikenteen z-cardaikatauluun.

KOTKAN PAIKALLISLIIKENNE:

Jouluna ajetaan Kotkassa myös lukuisia hautausmaille suuntautuvia linjoja, jotka ovat erikseen nähtävänä Kotkan paikallisliikenteen nettisivuilla: www.kotka.fi/aikataulut.
Hautausmaa-vuorojen aikatauluja on saatavana myös Matkahuollon toimipisteistä.

Kotkan paikallisliikenteessä muutoksia on vain jouluaattona ja joulupäivinä.

Tiistai 24.12.2013, JOULUAATTO
Lauantailiikenne kello 13.00 saakka
Hautausmaavuorot erillisen aikataulun mukaisesti.

Keskiviikko 25.12.2013, JOULUPÄIVÄ
Joulupäivänä ei liikennettä

Torstai 26.12.2013, TAPANINPÄIVÄ
Sunnuntailiikenne klo 05.00 alkaen


KAUKOLIIKENNE:

Sunnuntai 22.12.2013
Sunnuntailiikenne, ei SS-vuoroja

Maanantai 23.12.2013
Arkiliikenne

Tiistai 24.12.2013, JOULUAATTO
Lauantailiikenne klo 13.00 saakka normaalisti ja lisäksi seuraavat poikkeukset:

Ei ajeta 7.20 pikavuoroa välillä Kotka-Karhula-Loviisa-Porvoo-Helsinki
Ajetaan 15.15 pikavuoro välillä Helsinki-Porvoo-Loviisa-Karhula-Kotka.

Keskiviikko 25.12.2013, JOULUPÄIVÄ
Joulupäivänä ei liikennettä

Torstai 26.12.2013, TAPANINPÄIVÄ
Sunnuntailiikenne, ei SS-vuoroja.

Joulunajan pikavuoroliikenteessä on kaikkien Kotkasta liikennöivien bussiyhtiöiden osalta poikkeuksia. Matkustajia kehotetaan tarkistamaan joulun vuorot erikseen Matkahuollosta.

Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450.


BUSSILIIKENNE KOTKASSA ITSENÄISYYSPÄIVÄNÄ 2013

Itsenäisyyspäivä 6.12.2013 aiheuttaa seuraavia muutoksia linja-autoliikenteeseen Kotkassa:

KOTKAN PAIKALLISLIIKENNE:

Torstai 5.12.2013 *
arkiliikenne ja erilliset P-vuorot

Perjantai 6.12.2013, Itsenäisyyspäivä *
sunnuntailiikenne

Lauantai 7.12.2013 *
lauantailiikenne

Sunnuntai 8.12.2013
sunnuntailiikenne

* Lisäksi ajetaan linjan 13 LS-vuorot klo 00, 01, 02 ja 03 torstai-perjantai, perjantai-lauantai ja lauantai-sunnuntai välisinä öinä!

KAUKOLIIKENNE:

Torstai 5.12.2013
arkiliikenne ja erilliset P-vuorot

Perjantai 6.12.2013, Itsenäisyyspäivä
sunnuntailiikenne, kaukoliikenteessä ei SS-vuoroja Lauantai 7.12.2013
lauantailiikenne

Sunnuntai 8.12.2013
sunnuntailiikenne, kaukoliikenteessä myös SS-vuorot

Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450.POHJOLAN LIIKENTEEN PYHÄINPÄIVÄ 2013

Pyhäinpäivä lauantaina 2.11.2013 aiheuttaa muutoksia Kotkan paikallisliikenteessä sekä myös kaukoliikenteessä.

KOTKAN PAIKALLISLIIKENNE:

2.11.2013 lauantai, Pyhäinpäivä
sunnuntailiikenne

3.11.2013 sunnuntai
sunnuntailiikenne


KAUKOLIIKENNE:

2.11.2013 lauantai, Pyhäinpäivä
sunnuntailiikenne, ajetaan S-vuorot mutta ei SS-vuoroja

3.11.2013 sunnuntai
sunnuntailiikenne, ajetaan S ja SS-vuorot


Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450.BUSSILIIKENNE KOULUJEN SYYSLOMAN AIKANA


PAIKALLISLIIKENNE KOTKASSA, PYHTÄÄLLÄ JA HAMINASSA

Koulujen syysloma 23. - 25.10.2013 aiheuttaa muutoksia Kotkan paikallisliikenteessä. Loman aikana ajetaan koulujen lomapäivien aikataulujen mukaan. Aikatauluihin merkittyjä koulupäivävuoroja (koulp.) ei syysloman aikana ajeta.

Myös Haminan palvelulinjojen koulupäivävuorot jäävät pois liikenteestä syysloman ajaksi ja linjat P1 ja P2 ajetaan koulujen lomapäivien mukaisesti.

Kyseiset koulujen lomapäivinä ajettavat vuorot on merkitty erikseen sekä seutuaikatauluun, Kotkan paikallisliikenteen z-cardaikatauluun, palvelulinjojen aikatauluun sekä Kotkan aikataulusivustoille www.kotka.fi/aikataulut .


PAIKALLISLIIKENNE MIEHIKKÄLÄSSÄ JA VIROLAHDELLA

Koulujen syyslomalla 21.-25.10.2013 ei ajeta Miehikkälässä eikä Virolahdella ns. koulupäivävuoroja. Nämä vuorot on aikataulussa merkitty lyhenteellä Koulp.Haminassa joukkoliikenne esillä lokakuussa, matkusta 1 eurolla!

Haminan kaupunki järjestää joukkoliikennetapahtuman lokakuussa seuraavasti:

Haminan markkinoilla kauppatorilla 10.-11.10.2013 on joukkoliikenneteltta, jossa on mm. Joukkoliikenneaiheinen yleisökilpailu, seutuaikatauluja ja palveluliikenteen aikatauluja jaossa, lämmintä mehua tarjolla , lapsille piirustusta sekä palvelulinjojen pikkubussi nähtävänä.

Tiistaina 15.10. 2013 palvelulinjojen busseilla saa matkustaa 1 eurolla/matka.

Euron bussipäivällä Haminan kaupunki haluaa kiinnittää huomiota uusin palvelulinjoihin ja toivookin monien uusien käyttäjien kokeilevan tätä palvelumuotoa.

Haminassa liikennöi Jyrkilä Oy:n ajamat 2 eri palvelulinjaa: P1 ja P2. Vuoroja ei ole enää jaettu takavuosien asiointi- ja koululaisreitteihin, vaan linjat liikennöivät toista peräkkäistä vuotta laajasti Haminan eri alueilla. Myös Haminan sairaalaan liikennöi omat vuoronsa.

Palvelulinjalla on oma lähtöpysäkki Haminan linja-autoasemalla ja palvelulinjan kyytiin pääsee sekä linja-autopysäkeiltä että myös reitin varrelta. Palvelulinjan autot liikennöivät arkipäivisin maanantaista perjantaihin.

Palvelulinjoilla matkustavilta peritään aivan sama maksu kuin normaalissa reittiliikenteessä. Maksuvälineinä käyvät käteisen rahan lisäksi erilaiset Matkahuollon myymät lipputuotteet kuten esimerkiksi seutulippu, Haminan kaupunkilippu tai veteraanikortti.


Kaikki Etelä-Kymenlaakson aikataulut löytyvät edelleen nettiosoitteesta: www.kotka.fi/aikataulutPALVELULINJOJEN UUSITTU AIKATAULU ON ILMESTYNYT

Kotkan ja Haminan kaupunkien sekä Pyhtään kunnan alueella ajettavien palvelulinjojen aikataulut ovat muuttuneet elokuun aikana ja uusittu aikatauluvihkonen on ilmestynyt.

Kuntien yhteistä 52-sivuista aikataulua saa maksutta mm. palvelulinjabusseista tai Kotkan, Karhulan ja Haminan Matkahuolloista. Aikataulua saa myös Haminan kaupungin asiakaspalvelupisteessä sekä Pyhtäällä mm. kirjastosta ja kunnanvirastolta.

Kotkan palvelulinjojen lähtöajat eivät muuttuneet lukuun ottamatta Hurukselaan ja Peippolaan ajettavia vuoroja. Peippolaan on pyynnöstä lisätty uusi vuoro joka lähtee Karhulan linja-autoasemalta 16.30.

Haminan palvelulinjojen vuorot muuttuivat edellisestä vuodesta kuten myös liikennöitsijäkin. Haminassa liikennöi nyt Jyrkilä Oy:n ajamat 2 eri palvelulinjaa, P1 ja P2. Vuoroja ei ole enää jaettu takavuosien asiointi- ja koululaisreitteihin, vaan linjat liikennöivät toista peräkkäistä vuotta laajasti Haminan eri alueilla. Myös Haminan sairaalaan liikennöi omat vuoronsa.

Palvelulinjalla on oma lähtöpysäkki Haminan linja-autoasemalla ja palvelulinjan kyytiin pääsee sekä linja-autopysäkeiltä että myös reitin varrelta. Palvelulinjan autot liikennöivät arkipäivisin maanantaista perjantaihin.

Pyhtään kohdalla palvelulinjan aikataulussa on selkeä muutos edelliseen verrattuna. Aiemmin palvelulinja jatkoi Kotkan Prismaan saakka, nyt palvelulinja jää Siltakylän alueelle. Liikennöinnin voitti kilpailutuksessa pyhtääläinen yrittäjä Charter Lindroos. Pyhtäällä on myös Huutjärven ja Haaviston välinen palvelulinja. Tätä liikennöi Pyhtään kuljetuspalvelut Oy.

Palvelulinjoilla matkustavilta peritään aivan sama maksu kuin normaalissa reittiliikenteessä. Maksuvälineinä käyvät käteisen rahan lisäksi erilaiset matkahuollon myymät lipputuotteet kuten esimerkiksi seutulippu, Haminan kaupunkilippu, veteraanikortti tai Kotkan nuorisokortti. Pyhtään palvelulinjoilla maksujärjestelyt ovat erilaiset kuin Kotkalla ja Haminalla ja tieto niistä löytyy sekä nettisivuilta että uudesta aikataulusta.

Kaikki Etelä-Kymenlaakson aikataulut löytyvät edelleen nettiosoitteesta: www.kotka.fi/aikataulutUusi seutuaikataulu ilmestyi, Helsingin yhteyksissä muutoksia

Helsingin pikavuorojen uudet reittimuutoksia sisältävät aikataulut astuvat voimaan maanantaina 12.8. Muilta osin kouluvuoden aikaisten aikataulujen mukaan aloitetaan liikennöimään tiistaina 13.8. jolloin myös koulut Etelä-Kymenlaaksossa alkavat. Matkustajia pyydetään tarkkaavaisuuteen omien linja-autovuorojensa kohdalla.

Etelä-Kymenlaakson seutuaikataulu on jaossa edellisten vuosien tapaan jokaiseen kotitalouteen keskiviikkona 7.8.2013 alueella Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä. Joihinkin kyliin aikataulu tulee kuitenkin postin mukana maanantaihin 12.8.2013 mennessä. Kaikki aikataulut löytyvät internet-sivuilta www.kotka.fi/aikataulut .

Jos postitus tai jakelu ei tavoittanut kaikkia asukkaita, saa aikataulua Matkahuollon toimipisteistä sekä linja-autoista maksutta. Uutta seutuaikataulua on saatavana myös Pyhtään kunnanvirastosta sekä kirjastosta. (Myöhemmin aikataulusta veloitetaan 0,50 euroa.)

Kotka-Hamina-Pyhtään alueen palvelulinjat ovat myös muuttuneet ja palvelulinjojen uusi aikataulu ilmestyy myös koulujen alkaessa. Asiasta tiedotetaan erikseen.


Kotkan paikallisliikenne on lähes muuttumaton, Haminan seudulla ja Pyhtäällä on muutoksia.

Kotkan paikallisliikenteen kouluvuoden aikaiset vuorot säilyvät ennallaan. Pieniä muutoksia tulee Hurukselan aikatauluihin 13.8.2013 alkaen.

Haminan, Virolahden ja Miehikkälän sekä Pyhtään aikataulut ovat hieman muuttuneet ja uudet vuorot on syytä tarkistaa aikataulusta. Erityisesti Haminan kouluvuoroliikenteessä on osa palveluliikenteen varassa ja muuttuneet vuorot on hyvä katsoa myös palvelulinjojen aikataulusta. Nämä vuorot löytyvät myös ennen koulujen alkua internet-sivuilta.


Osa Helsingin pikavuoroista nopeutuu

Pohjolan Liikenne nopeuttaa Kotkan ja Helsingin välistä bussiliikennettä 12. elokuuta alkaen. Useiden vuorojen reitti muuttuu Helsingissä kulkemaan Porvoon- ja Lahdenväylien kautta, jolloin kierto Itäkeskuksen kautta jää pois. Jatkossa myös nykyistä useampia vuoroja ajetaan ilman poikkeamista Porvoossa.

Muutosten myötä Helsingin ja Kotkan välinen matka sujuu nopeimmillaan noin kahdessa tunnissa, kun matka-aika lyhenee jopa 15 minuuttia. Vuorojen lähtöajat sekä Kotkasta että Helsingistä säilyvät pääosin ennallaan.

Entiseen tapaan seutuaikatauluun on pyritty kokoamaan kaikki Kotkan, Haminan, Pyhtään, Virolahden ja Miehikkälän alueen linja-autovuorot. Vihko sisältää myös tietoa Kotka-Kouvola juna-liikenteestä ja Hamina-Kotka-Helsinki välin vakio- ja pikavuoroista. Mukana on lisäksi Helsinki-Vantaan lentoasemalle menevien vuorojen tiedot. Aikataulun kansi on kuvattu Miehikkälän kirkon edustalla. Aikataulu on voimassa koulujen alkuun elokuussa 2014.

Helsingin matkustajalaivasatamiin suuntautuva liikenne, saaristoliikenne sekä palvelulinjat on nähtävissä internetsivuilta www.kotka.fi/aikataulut.


Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450.Linja-autot Kotkassa liikennöivät Meripäivien aikana viime vuosien tapaan.

Meripäivien lisävuorot ajetaan välillä to 25.7.2013 - su 28.7.2013.

A)
Bussit ajavat Länsi-Kotkasta Kotkansaarelle normaalien kesäaikataulujen mukaan.

Kotkasta päin tapahtuva liikenne ajetaan myös normaalien aikataulujen mukaan klo 23.00 asti, jonka jälkeen liikenne to-su välisinä öinä ajetaan linjalla 13, 30 minuutin välein. Viimeinen lähtö Kotkasta on 03.30. Reitti kulkee Kotkasta Lankilan ja Aittakorven kautta Karhuvuoreen ja sieltä edelleen Mussaloon ja tarvittaessa Santalahden leirintäalueelle.

Santalahden ja Kotkansaaren välinen liikenne kulkee viimevuotiseen tapaan, mutta torstain ja perjantain aikana vuoroja on jo toista kertaa aiempaa enemmän myös palveluliikenteen auton P001 liikennöidessä Santalahden väliä. Monisteet sekä opasteet Santalahden liikenteestä ovat myös englannin ja venäjän kielellä. Käyttökielinä on siis suomi, englanti ja venäjä.

Torstaina ja perjantaina on lähtöjä Santalahdesta klo 9.40, 10.35, 11.40, 13.40, 14.25, 15.40, 16.45, 17.20, 19.20 ja 20.20.

Lauantaina lähdöt ovat 9.20, 11.20, 13.20, 15.20, 17.20, 19.20 ja 21.20.

Sunnuntaina ei ole ylimääräistä liikennettä Santalahdesta.


Paluulähdöt Kotkasta Santalahteen ovat torstaina ja perjantaina Ruukinkadulta 10.15, 11.20, 13.20, 15.20, 15.50*, 17.00, 19.00, 20.00 ja 22.00. + Ruukinkadulta linjana 13 klo 23.00-03.30 puolen tunnin välein. Lähtö 15.50 (P001) käy myös meripäivien pääportilla ottamassa matkustajia.

Paluulähdöt lauantaina Santalahteen ovat Ruukinkadulta 11.00, 13.00, 15.00, 17.00, 19.00, 21.00 ja 22.00 + Ruukinkadulta linjana 13 klo 23.00-03.30 puolen tunnin välein.

Sunnuntaina ei ole ylimääräistä liikennettä Santalahteen.

Tarkat tiedot Santalahden liikenteestä löytyvät linja-autoista, netistä, keskustan pysäkeiltä sekä Santalahden leirintäalueelta. Santalahden alueella on myös monikieliset opasteet meripäiväliikenteestä.


B) Muiden kaupunginosien bussit ajavat Kotkansaarelle normaalien kesäaikataulujen mukaan. Lisäksi mm. linjoilla 2, 6 ja 9 on ylimääräisiä vuoroja Kotkan keskustaan alkuiltaisin. Keskustasta päin on normaalien vuorojen lisäksi runsaasti ylimääräisiä yövuoroja Kotkan eri kaupunginosiin.

C) Pyhtään ja Haminan suuntaan ajetaan meripäivien aikana ylimääräisiä yövuoroja. Pyhtäälle viimeiset lähdöt ovat perjantai ja lauantai öinä klo 01.30 yöllä ja Haminaan torstai, perjantai ja lauantai öinä klo 2.10.

Dussiliikenteen ajoreitti noudattaa normaaleja bussireittejä. Torstain 25.7.2013 avajaisparaatin aikana ajetaan keskustassa "tilanteen mukaan".


Pyhtäälle ja Haminaan suuntautuva liikenne sekä kaukoliikenne lähtee entiseen tapaan Kotkan linja-autoasemalta. Kotkan paikallisliikenteen lähdöt tapahtuvat Ruukinkadun paikallisliikenneasemalta.

Meripäivä-aikatauluja Kotkan, Pyhtään ja Haminan osalta on saatavana kaikista Pohjolan Liikenteen busseista sekä Matkahuollon toimipisteistä Karhulasta, Kotkasta ja Haminasta. Pyhtään yhteyksistä kertovat esitteet ja julisteet toimitetaan myös Pyhtään kunnalle ja niitä on saatavana mm. Pyhtään kirjastosta ja kunnanvirastolta. Lisäksi samat tiedot löytyvät Meripäivien aikana kaikilta Kotkan ydinkeskustan keskeisiltä pysäkeiltä sekä erillisistä informaatiotauluista, joita on mm. Sapokassa ja lasten Meripäivien portilla sekä Vellamon edessä.


Aikatauluja on saatavana myös mm. Kotkan matkailutoimistosta, Maretariumista, Merikeskus Wellamosta sekä Santalahden leirintäalueelta.

Kotkan kaupungin nettisivu www.kotka.fi/aikataulut kertoo myös tarkat meripäivävuorot ja aikataulut ovat myös tulostettavassa muodossa.


Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa:
Raimo Oksala, tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä,
puh. 05-2601 450.POHJOLAN LIIKENTEEN JUHANNUS KOTKASSA 2013

Juhannus aiheuttaa paljon muutoksia Kotkan paikallisliikenteessä sekä myös kaukoliikenteessä.

Kotkan paikallisliikenne:

Torstai 20.6.2013 Perjantailiikenne ja erilliset P-vuorot

Perjantai 21.6.2013 Lauantaivuorot klo 13.00 saakka, jonka jälkeen ajetaan vain linjan 25 lauantaivuorot.

Lauantai 22.6.2013 Vain linjan 25 sunnuntaivuorot

Sunnuntai 23.6.2013 Normaalit sunnuntaivuorot klo 5.00 alkaen


Kaukoliikenne:

Torstai 20.6.2013 Perjantailiikenne

Perjantai 21.6.2013 Lauantaivuorot klo 13.00 saakka, jonka jälkeen ajetaan vain pikavuoro 15.15 Helsinki - Porvoo - Loviisa - Karhula - Kotka ja erikoispikavuoro 17.15 Helsinki - Karhula - Kotka.

Lauantai 22.6.2013 Ei liikennettä

Sunnuntai 23.6.2013 Sunnuntailiikenne, S ja SS-vuorot

Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa:
Raimo Oksala, tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä,
puh. 05-2601 450.HURUKSELAAN LISÄÄ KESÄAJAN VUOROJA

Kesän 2013 ajaksi Hurukselan yhteydet Kotkaan ja Karhulaan turvataan palvelulinja-autolla (P012) toteuttavilla lisävuoroilla. Kotkasta on ma-pe ajettava lisälähtö 13.05 Ruukinkadulta (Kirkkokatua pitkin) Kotkan ja Karhulan linja-autoasemien kautta Hurukselaan. Hurukselasta Karhulaan tulee myös lisälähtö klo 14.00. Lauantailiikenne säilyy ennallaan.

Uusia aikatauluja on monisteina saatavana Susikosken kioskista ja palveluliikenteen autoista sekä Matkahuolloista maanantaista 3.6.2013 alkaen. Uusi aikatauluopaste on kiinnitetty myös Hurukselan pysäkkikatokseen.

Tiedot löytyvät myös kaupungin aikataulusivustolta www.kotka.fi/aikataulut

Seutuaikataulussa sekä palvelulinjojen aikataulussa olevat tiedot kesän 2013 Kotka-Huruksela liikenteestä eivät ole enää voimassa!


Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa:
Raimo Oksala, tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä,
puh. 05-2601 450.
POHJOLAN LIIKENTEEN VAPPU 2013

Vappu aiheuttaa muutoksia Kotkan paikallisliikenteessä sekä myös kaukoliikenteessä.

VAPPUAATTO, tiistai 30.4.2013
Normaali tiistailiikenne, jonka lisäksi ajetaan
tiistain ja keskiviikon välisenä yönä:

Linjalla 13 lisävuorot, lähdöt Ruukinkadulta
klo 00.00
klo 01.00
klo 02.00
klo 03.00

Linjalla 1 lisävuorot:
Hamina-Kotka klo 00.10
Kotka-Hamina klo 00.10 ja 01.10

VAPPUPÄIVÄ, keskiviikko 1.5.2013
Sunnuntailiikenne
(kaukoliikenteessä ei SS-vuoroja)

Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa:
Raimo Oksala, tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä,
puh. 05-2601 450.


KESÄKORTIN 2013 MYYNTI ALKOI KOTKASSA

Järjestyksessään jo 21. kesäajan kausikortin myyntikausi alkoi Matkahuollon toimipisteissä Kotkassa maanantaina 15.4. ja jatkuu 4 viikon ajan 10.5.2013 saakka.

Kesäajan kausikortti ilmestyi Kotkan paikallisliikenteeseen vuonna 1993 ja vielä nykyäänkin 23,25 euron hintainen kuukausikustannus kortista on lajissaan yksi Suomen edullisimmista.

Vuonna 1993 kortin juuri ilmestyttyä oli ensimmäisen kevään myyntiluku vaatimattomat 201 kpl. Kortin suosio kasvoi tasaisesti 1990-luvulla ja huippu saavutettiin vuosituhannen vaihteessa. Pienen notkahduksen jälkeen kesäkortin myynti kääntyi kahdeksan vuotta sitten uudestaan kasvuun ja viime vuonna korttia myytiin 2185 kpl.

Pohjolan Liikenteen linja-autojen lisäksi kortti käy kaikissa seutuliikenteen linja-autoissa Kotkan kaupungin alueella. Kortilla voi maksaa myös kaikissa palvelulinjojen autoissa.

Kesäkortti maksaa 92 euroa ja sitä voi käyttää rajattomasti 120 päivän (4 kk) ajan ostohetkestä lähtien. Kesäajan kausikortin lataus on suoritettava Matkahuollon toimipisteissä ja sen voi ladata jo olemassa olevaan kausikorttiin. Kaikista uusista korteista on ensimmäisellä kerralla maksettava 6,50 euron korttimaksu.


Lisätietoja tiedotusvälineille antaa tarvittaessa:

Joukkoliikenteen tiedotuksesta vastaava Raimo Oksala Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450.
PÄÄSIÄISLIIKENNE 2013

KOTKAN PAIKALLISLIIKENNE SEKÄ KAUKOLIIKENNE
(Pohjolan Liikenne Oy)

Kiirastorstai 28.3.2013*
Perjantailiikenne

Perjantai 29.3.2013, Pitkäperjantai*
Sunnuntailiikenne (kaukoliikenteessä ei SS-vuoroja)

Lauantai 30.3.2013*
Lauantailiikenne

Sunnuntai 31.1.2013, 1. Pääsiäispäivä
Sunnuntailiikenne (kaukoliikenteessä ei SS-vuoroja)

Maanantai 1.4.2013, 2. Pääsiäispäivä
Sunnuntailiikenne (kaukoliikenteessä ajetaan SS-vuorot)

Tiistai 2.4.2013
Arkitiistailiikenne

*Lisäksi ajetaan linjan 13 LS-vuorot klo 00, 01, 02 ja 03 torstai-perjantai, perjantai-lauantai ja lauantai-sunnuntai välisinä öinä!

Pääsiäisen pikavuoroliikenteessä on kaikkien bussiyhtiöiden osalta poikkeuksia. Matkustajia kehotetaan tarkistamaan vuorot erikseen Matkahuollosta.


Lisätietoja tiedotusvälineille antaa tarvittaessa:

Joukkoliikenteen tiedotuksesta vastaava Raimo Oksala Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450.
BUSSILIIKENNE KOULUJEN TALVILOMAN AIKANA 2012

PAIKALLISLIIKENNE KOTKASSA:

Koulujen talviloma 25.2.-1.3.2013 aiheuttaa muutoksia Kotkan paikallisliikenteessä. Loman aikana ajetaan koulujen lomapäivien aikataulujen mukaan. Myöskään aikatauluihin merkittyjä koulupäivävuoroja (koulp.) ei viikolla ajeta.

Kyseiset koulujen lomapäivinä ajettavat vuorot on merkitty erikseen sekä seutuaikatauluun, Kotkan paikallisliikenteen z-cardaikatauluun että Kotkan aikataulusivustoille www.kotka.fi/aikataulut .


PAIKALLISLIIKENNE PYHTÄÄLLÄ , HAMINASSA, MIEHIKKÄLÄSSÄ JA VIROLAHDELLA

Koulujen talvilomalla 25.2.-1.3.2013 ei ajeta Pyhtäällä, Haminassa, Miehikkälässä eikä Virolahdella ns. koulupäivävuoroja.
Nämä vuorot on aikataulussa merkitty lyhenteellä Koulp.

Myös Haminan palvelulinjojen koulupäivävuorot jäävät pois liikenteestä talviloman ajaksi.


Lisätietoja tiedotusvälineille antaa tarvittaessa:

Joukkoliikenteen tiedotuksesta vastaava Raimo Oksala Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450.
KOTKAN KAUSIKORTTIEN HINNAT MUUTTUVAT 1.2.2013 ALKAEN

Kotkan kausikorttien hinnat nousevat kukin 5 eurolla helmikuun alussa. Hintojen muutokseen vaikuttaa eniten vuodenvaihteessa voimaan tullut arvonlisäveron nousu sekä kohonneet polttoainekustannukset ja työvoimakustannukset.

Edellisen kerran bussikorttien hinnat nousivat helmikuussa 2012. Bussien kertamaksut nousivat jo tammikuun 2013 alusta ja niihin ei ole uusia muutoksia tulossa.

Ennen hinnankorotusta ostetut bussiliput kelpaavat lipputuotteissa mainitun kelpoisuusajan loppuun. Matkahuollon Bussipassien ja CityCity -lippujen hinnat säilyvät entisellään.

Kotkan bussikorttien hinnat 1.2.2013 alkaen
Kotkan kuukausikortti = 52 euroa /30 päivää
Kotkan nuorisokortti = 39 euroa /30 päivää
Kotkan lasten kuukausikortti = 27 euroa /30 päivää
Kotkan kesäajan kortti = 92 euroa /120 päivää

Etelä-Kymenlaakson seutukortin hinta nousee vain Kotkan osalta. 1.2.2013 lähtien seutukortin hinta on seuraava:

Kotka: seutukortti maksaa 62 euroa /30 päivää

Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä, seutukortin hinta pysyy ainakin toistaiseksi ennallaan ja on 57 euroa /30 päivää


Seutukortin hinta määräytyy ostajan kotipaikkakunnan mukaisesti.

Kaikista uusista korteista on ensimmäisellä kerralla maksettava 6,50 euron korttimaksu. Käytössä olleelle kortille voi ladata uuden korttivaihtoehdon.

Kotkaa ja Etelä-Kymenlaakson seutua koskevat kertamaksujen ja bussikorttien taksataulukot ovat netissä osoitteessa www.kotka.fi/aikataulut/ kohdassa lipputuotteet.

Lisätietoja tiedotusvälineille antaa tarvittaessa:

Joukkoliikenteen tiedotuksesta vastaava Raimo Oksala Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450.POHJOLAN LIIKENNE KOTKASSA 2012-2013 AIKANA

Vuoden vaihtuminen aiheuttaa muutoksia Kotkan paikallisliikenteessä sekä myös kaukoliikenteessä.

KOTKAN PAIKALLISLIIKENNE:

Sunnuntai 30.12.2012
Sunnuntailiikenne

Maanantai 31.12.2012, UUDENVUODEN AATTO
Maanantailiikenne ja sen lisäksi ylimääräiset vuorot seuraavasti:

21.30 Pernoo - Ruukinkatu (linja 2)
21.55 Tiutinen-Sunila-Suulisniemi-Ruukinkatu (linja 6)

Linjalla 13 ajetaan maanantain ja tiistain välisenä yönä tunnin välein klo 00.00 lähtien. Viimeinen lähtö Kotkasta on 03.00.

00.30 Ruukinkatu-Ylänummi (linja 9)
00.30 Ruukinkatu-Pernoo (linja 2)
00.30 Ruukinkatu-Koivula-Korkeakoski-Karhula-Suulisniemi-Sunila-Tiutinen(linja 7)

00.10 Hamina-Kotka (linja 1)

00.10 Kotka-Hamina (linja 1)
01.10 Kotka-Hamina (linja 1)


Tiistai 1.1.2013 UUDENVUODEN PÄIVÄ
Uudenvuoden päivänä ajetaan normaalit sunnuntaivuorot


KAUKOLIIKENNE:

Sunnuntai 30.12.2012
Sunnuntailiikenne, ei SS-vuoroja

Maanantai 31.12.2012, UUDENVUODEN AATTO
Maanantailiikenne

Tiistai 1.1.2013, UUDENVUODEN PÄIVÄ
Sunnuntailiikenne, myös SS-vuorot

Lisätietoja tiedotusvälineille antaa tarvittaessa:

Joukkoliikenteen tiedotuksesta vastaava Raimo Oksala Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450.POHJOLAN LIIKENTEEN JOULU 2012 KOTKASSA , HAMINASSA ja PYHTÄÄLLÄ

Koulujen joululoman aikana ajetaan koulujen lomapäivien aikataulujen mukaan. Aikatauluihin merkittyjä koulupäivävuoroja (koulp.) ei ajeta Kyseiset koulujen lomapäivinä ajettavat vuorot on merkitty erikseen sekä seutuaikatauluun ja Kotkan paikallisliikenteen z-cardaikatauluun.

Joululomat:
Kotka, Hamina, Pyhtää, Miehikkälä ja Virolahti 22.12.2012 - 6.1.2013


KOTKAN PAIKALLISLIIKENNE:
Jouluna ajetaan Kotkassa myös lukuisia hautausmaille suuntautuvia linjoja Katso tästä Hautausmaa-vuorojen aikatauluja on saatavana myös Matkahuollon toimipisteistä.

Sunnuntai 23.12.2012
Sunnuntailiikenne

Maanantai 24.12.2012, JOULUAATTO
Lauantailiikenne kello 13.00 saakka
Hautausmaavuorot erillisen aikataulun mukaisesti.

Tiistai 25.12.2012, JOULUPÄIVÄ
Joulupäivänä ei liikennettä

Keskiviikko 26.12.2012, TAPANINPÄIVÄ
Sunnuntailiikenne klo 05.00 alkaen


KAUKOLIIKENNE:

Sunnuntai 23.12.2012
Sunnuntailiikenne, ei SS-vuoroja

Maanantai 24.12.2012, JOULUAATTO
Lauantailiikenne klo 13.00 saakka normaalisti ja lisäksi seuraavat poikkeukset:

Ei ajeta klo 7.20 pikavuoroa välillä Kotka-Karhula-Loviisa-Porvoo-Helsinki
Ajetaan 15.15 pikavuoro välillä Helsinki-Porvoo-Loviisa-Karhula-Kotka.

Tiistai 25.12.2012, JOULUPÄIVÄ
Joulupäivänä ei liikennettä

Keskiviikko 26.12.2012, TAPANINPÄIVÄ
Sunnuntailiikenne, kaukoliikenteessä myös SS-vuorot.

Joulunajan pikavuoroliikenteessä on kaikkien Kotkasta liikennöivien bussiyhtiöiden osalta poikkeuksia. Matkustajia kehotetaan tarkistamaan joulun vuorot erikseen Matkahuollosta.

Lisätietoja antaa tarvittaessa:

Joukkoliikenteen tiedotuksesta vastaava Raimo Oksala Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450.BUSSILIIKENNE KOTKASSA ITSENÄISYYSPÄIVÄNÄ 2012

Itsenäisyyspäivä 6.12.2012 aiheuttaa seuraavia muutoksia linja-autoliikenteeseen Kotkassa:

PAIKALLISLIIKENNE KOTKASSA:

Keskiviikko 5.12.2012
perjantailiikenne

Torstai 6.12.2012, Itsenäisyyspäivä
sunnuntailiikenne

Perjantai 7.12.2012
perjantailiikenne


KAUKOLIIKENNE:

Keskiviikko 5.12.2012
perjantailiikenne, kaukoliikenteessä myös erilliset P-vuorot

Torstai 6.12.2012, Itsenäisyyspäivä
sunnuntailiikenne, kaukoliikenteessä ei SS-vuoroja

Perjantai 7.12.2012
perjantailiikenne, kaukoliikenteessä ei erillisiä P-vuoroja


Lisätietoja antaa tarvittaessa: Joukkoliikenteen tiedotuksesta vastaava
Raimo Oksala Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450.UUDET Z-CARDAIKATAULUT OVAT ILMESTYNEET

Uudet Kotkan paikallisliikenteen aikataulut ovat ilmestyneet. Ns. z-cardaikataulua on saatavana maksutta linja-autoista, Matkahuollon toimipisteistä sekä aikataulutelineistä. Näitä telineitä on eri puolella kaupunkia mm. kirjastoissa, uimahalleissa, Kelan toimistoissa, terveyskeskuksissa sekä monissa oppilaitoksissa.

Pienet luottokortin kokoisen ns. z-cardit ovat olleet Kotkassa käytössä jo lähes 14 vuoden ajan. Suosio ei ole ajan myötä hiipunut vaan näiden "miniaikataulujen" käyttö on vilkkaampaa kuin koskaan aikaisemmin. Uusia aikatauluja on tilattu n. 25.000 kpl.

Aiemmasta käytännöstä poiketen ei enää ole erillistä kesä- ja talviaikataulua, vaan kaikki Kotkan sisäiset linjat ovat yhdistetty tähän aikatauluun ja se on voimassa elokuuhun 2013 saakka. Aikataulua ei myöskään jaeta kotitalouksiin vaan se on jaossa linja-autojen lisäksi lukuisissa paikoissa eri puolilla Kotkaa.

Jaossa olevat aikataulut ovat samat kuin jo aiemmin ilmestyneessä seutuaika-taulussa. Erona on vain pienempi ja kätevämpi koko.

Kotkan paikallisliikenteen aikataulut, palvelulinjat, saaristoliikenne, kaukovuorot sekä yhteydet Helsingin lentoasemalle löytyvät edelleen nettiosoitteesta: www.kotka.fi/aikataulut

Lisätietoja antaa tarvittaessa:

Joukkoliikenteen tiedotuksesta vastaava Raimo Oksala Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450.BUSSILIIKENNE KOULUJEN SYYSLOMAN AIKANA

PAIKALLISLIIKENNE KOTKASSA:

Koulujen syysloma ke-pe 24.-26.10.2012 aiheuttaa muutoksia Kotkan paikallisliikenteessä. Loman aikana ajetaan koulujen lomapäivien aikataulujen mukaan. Myöskään aikatauluihin merkittyjä koulupäivävuoroja (koulp.) ei viikolla ajeta.

Kyseiset koulujen lomapäivinä ajettavat vuorot on merkitty erikseen sekä seutuaikatauluun, Kotkan paikallisliikenteen z-cardaikatauluun että Kotkan aikataulusivustoille www.kotka.fi/aikataulut.

PAIKALLISLIIKENNE PYHTÄÄLLÄ , HAMINASSA, MIEHIKKÄLÄSSÄ JA VIROLAHDELLA

Koulujen syyslomalla 24.-26.10.2012 ei ajeta Pyhtäällä, Haminassa, Miehikkälässä eikä Virolahdella ns. koulupäivävuoroja. Nämä vuorot on aikataulussa merkitty lyhenteellä Koulp.

Myös Haminan palvelulinjojen koulupäivävuorot jäävät pois liikenteestä syysloman ajaksi.

Kaikki Etelä-Kymenlaakson aikataulut löytyvät edelleen nettiosoitteesta: www.kotka.fi/aikataulut

Lisätietoja lehdistölle antaa tiedotuksesta vastaava Raimo Oksala
Henrietta Mediat Oy:stä puh. (05) 2601 450.


Haminalaisille uusia lipputuotteita

"Haminan kaupunkikortti sekä veteraanilippu on otettu käyttöön elokuussa, mutta ajoitimme tuotteiden markkinoinnin syys-lokakuulle. Tiedämme kokemuksesta että näihin aikoihin kylmenevä syksy lisää joukkoliikenteen käyttöä" sanoo Haminan kaupungin joukkoliikenneyhdyshenkilö Päivi Muurman.

"Annoimme myös koulujen rauhassa aloittaa työvuotensa ja hioimme vielä uusien palvelulinjojemme P1 ja P2 ajoaikoja ja reittejä elokuun ja syyskuun vaihteessa. Nyt tuntui olevan joka suhteessa hyvä hetki informoida kuntalaisia näistä uutuuksista", sanoo Muurman.

Kaupunkilipun markkinoinnissa käytetään lehtimainoksia, julisteita ja internet-mainontaa. Veteraanilipun osalta kaupunki pitää myös yhteyttä suoraan veteraanijärjestöihin.

Kaupunkikortti 40/60/60

Haminan uudella kaupunkikortilla voi matkustaa kaikkialla Haminan kaupungin alueella, myös uusilla palvelulinjoilla. Kortin "lisänimi" 40/60/60 on johdettu ajatuksesta: 40 matkaa, 60 päivää, 60 euroa. 40 matkan sarjalippu on voimassa 60 päivää ostopäivästä. Ensim-mäisen kortin voi ostaa Haminan Matkahuollosta ja jatkossa kortin voi ladata myös linja-autoissa sekä R-kioskeilla. Matkassa on vaihto-oikeus 60 min. kortin leimauksesta.

Tuotetta myydään Haminassa kirjoilla oleville henkilöille. Kaupunkikortti on henkilökohtainen ja sitä ostettaessa täytyy todistaa henkilöllisyys. Käyttäjiltä voidaan lisäksi periä muita erillisiä maksuja, kuten esimerkiksi pikavuorolisä.

Veteraanikortti

Veteraanitunnuksen omaaville haminalaisille on tarjolla ilmainen veteraanilippu, joka on voimassa 3 vuotta hankintapäivästä. Vastaava kortti on eri kaupungeissa, esimerkiksi Kotkassa.

"Asiaa on pohdittu pitkään myös Haminassa ja nyt tämä päätös on meidän kädenojennuksemme haminalaisille veteraaneille" sanoo Päivi Muurman.

Kaupunkilipun tai veteraanikortin ostohetkellä allekirjoitetaan myyntitosite, jossa on kerrottu uusiin tuotteisiin liittyvistä ohjeista ja ehdoista. Myyntitositteet voi tulostaa ja täyttää myös etukäteen. Tulostus on mahdollista Matkahuollon internetsivuilta tai kaavakkeen saa myös Haminan kaupungin asiakaspalvelupisteestä, Puistokatu 2. Kummankin kortin ensilataus Haminan Matkahuollossa.

Kaikki Etelä-Kymenlaakson aikataulut löytyvät edelleen nettiosoitteesta: www.kotka.fi/aikataulut

Lisätietoja lehdistölle antaa tiedotuksesta vastaava Raimo Oksala
Henrietta Mediat Oy:stä puh. (05) 2601 450.


PALVELULINJOJEN UUSITTU AIKATAULU ON ILMESTYNYT

Kotkan ja Haminan kaupunkien sekä Pyhtään kunnan alueella ajettavien palvelulinjojen aikataulut ovat muuttuneet elokuun aikana ja uusittu aikatauluvihkonen on ilmestynyt.

Kuntien yhteistä 52-sivuista aikataulua saa maksutta mm. palvelulinjabusseista tai Kotkan, Karhulan ja Haminan Matkahuolloista. Aikataulua saa myös Haminan kaupungin asiakaspalvelupisteessä sekä Pyhtäällä kirjastosta, terveyskeskuksesta, sekä Pyhtään kirkonkylän Olkkarista ja kunnanvirastolta.

Kotkan palvelulinjojen lähtöajoissa on runsaasti lisäyksiä tai muutoksia ja mm. linjat P004 ja P006 lakkautetaan kuten myös Karhulan keskustan ja LIDL-marketin kautta ajanut linja.

Kilpailutuksen seurauksena Jyrkilä Oy ajaa kokonaan linjat P001, P002, P011, P013 ja P015. Myös Santalahden leirintäalueen ja Kotkan keskustan välinen vuoro siirtyy Jyrkilä Oy:n ajamaksi. Kyseinen vuoro ajaa kokeiluluonteisesti kesäkautena.

Linjat P003, P007, P014, 9B, 32B, 34B, 37B (kesä) ajaa kokonaan Henkilöliikenne Heino Oy. Loput Kotkan palveluliikenteen linjoista on jaettu Jyrkilä Oy:n ja Henkilöliikenne Heinon taholta ja tarkemmat tiedot lähtöajoista ja autojen puhelinnumeroista löytyvät uudesta aikataulusta sekä internetsivuilta.

Haminan palvelulinjojen vuorot muuttuivat kokonaan. Haminassa liikennöi Etelä-Suomen Linjaliikenteen ajamat 2 eri palvelulinjaa, P1 ja P2. Vuoroja ei ole enää jaettu asiointi ja koululais-reitteihin, vaan linjat liikennöivät laajasti Haminan eri alueilla. Myös Haminan sairaalaan liikennöi omat vuoronsa.

Palvelulinjalla on oma lähtöpysäkki Haminan linja-autoasemalla ja palvelulinjan kyytiin pääsee sekä linja-autopysäkeiltä että myös reitin varrelta. Palvelulinjan autot liikennöivät arkipäivisin maanantaista perjantaihin. Haminan kummatkin palvelulinjat P1 ja P2 ovat matalalattia-autoja, joihin pääsee hyvin apuvälineilläkin kuten pyörätuolilla ja rollaattorilla.

Pyhtään kohdalla palvelulinjan aikataulussa on vain pieniä muutoksia edelliseen verrattuna. Liikennöintiä jatkaa Jyrkilä Oy. Pyhtäällä on myös sisäinen Huutjärven ja Haaviston välinen palvelulinja. Tätä liikennöi Pyhtään kuljetuspalvelut Oy.

Palvelulinjoilla matkustavilta peritään aivan sama maksu kuin
normaalissa reittiliikenteessä.
Maksuvälineinä käyvät käteisen rahan lisäksi erilaiset matkahuollon myymät lipputuotteet kuten esimerkiksi seutulippu, Haminan kaupunkilippu, veteraanikortti tai Kotkan nuorisokortti. Pyhtään palvelulinjoilla maksujärjestelyt ovat erilaiset kuin Kotkalla ja Haminalla ja tieto niistä löytyy sekä nettisivuilta että uudesta aikataulusta.

Kaikki Etelä-Kymenlaakson aikataulut löytyvät edelleen nettiosoitteesta: www.kotka.fi/aikataulut

Lisätietoja lehdistölle antaa tiedotuksesta vastaava Raimo Oksala
Henrietta Mediat Oy:stä puh. (05) 2601 450.

Vanhat lehdistötiedotteet